Vágólapra másolva!
A Bahreini Nagydíj utolsó szabadedzésén a gyorsabbik Mercedes is csupán 69 ezreddel előzte meg a gyorsabbik Ferrarit, Rosberg és Räikkönen viszont lemaradt tőlük. Szokás szerint a Williams volt a harmadik leggyorsabb csapat.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül34 bejegyzés

A Ferrari a vártnál jobban megközelítette a Mercedest a Bahreini Nagydíj szombat délutáni szabadedzésén, amelyen pedig sivatagi viszonylatban csaknem olyan hűvös volt, mint péntek este. Az időmérőre készülve Sebastian Vettelnek sikerült 7 századmásodpercen belül kerülnie Lewis Hamiltonhoz, Nico Rosberget pedig kereken 3 tizeddel meg is előzte, míg csapattársára, Kimi Räikkönenre fél másodpercet vert.

Az edzésen az erős szél jelentette a legnagyobb problémát, amely a célegyenesben szemből, sok kanyarban viszont oldalról fújt, rendszeresen megdobva az autókat. Így is kevesebb elfékezést láttunk, mint pénteken, Danyiil Kvjat azonban a 4-es kanyarban kicsúszott, és elásta a Red Bullt a kavicságyba. Emiatt meg kellett szakítani az edzést pár percre, de Kvjat az utolsó pillanatban még visszatérhetett a pályára, hogy megtegyen egy kört a lágy gumikon.

Vettel alig maradt le Hamiltontól Forrás: AFP/Mohammed Al-Shaikh

A csapatok az utolsó percekre hagyták az időmérő-szimulációikat, amikor a pálya a leghűvösebb volt. Hamilton és Vettel szinte egyszerre tették meg a leggyorsabb körüket, míg Rosberg röviddel előttük, Räikkönen pedig röviddel utánuk. Ám mivel a Mercedes jellemzően csak a kvalifikáción állítja maximumra a motorját, nem biztos, hogy a pole-ért folytatott küzdelem is ennyire szoros lesz.

A Mercedesek és a Ferrarik mögött szokás szerint a Williamsek végeztek, de a legjobb tíz közé befért egy Lotus, egy Red Bull, egy Force India és egy Sauber is. Jenson Button a rádióban hevesen panaszkodott a hátsó tapadásra, ennek ellenére megkaparintotta a biztató 11. helyet a McLarennel – sőt még a 7. helyezett Pastor Maldonadóhoz képest is 2 tizeden belül maradt.