Vágólapra másolva!
A Mercedes háziversenyének következő fordulóját is ő nyerte az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíj második szabadedzésén. Bár az előnye csak 83 ezred volt, a hosszú etapokon is erősebb tempót diktált. A szuperlágy gumikon az üldözők kissé közelebb kerültek a Mercedeshez, de a 3. helyezett Magnussen hátránya 7 tized volt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül34 bejegyzés

Lewis Hamilton a rövid és a hosszú etapokon is gyorsabbnak tűnt világbajnoki ellenfelénél, Nico Rosbergnél az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, amelyen a Mercedesekhez a McLaren-es Kevin Magnussen került a legközelebb.

A vasárnapi versenyhez hasonlóan naplementében, majd sötétben, mesterséges kivilágításnál megrendezett edzés elején, a keményebb (azaz lágy) keverékű gumikon még Rosberg érte el a jobb időeredményt, de az időmérő-szimulációk során, a szuperlágy Pirelliken megfordult a sorrend. Hamilton végül csupán 83 ezredmásodperces előnnyel nyert, ám a különbség a hosszú etapokon, amikor a pilóták a futamra gyakoroltak, már nagyobbnak tűnt a javára. Rosberg ennek ellenére optimistán nyilatkozott, eredményesnek minősítve a napját.

Hamilton magabiztosan uralta a Yas Marinát pénteken - a galériához kattintson! Forrás: AFP

A Mercedesek mögött a délelőttinél 12-14 fokkal hűvösebb aszfalton Magnussen végzett. A Red Bulléhoz kísértetiesen hasonló első vezetőszárnyat próbálgató McLarennek mégsem volt egyértelműen jó napja, Jenson Button ugyanis délelőtt futóműhibával, majd a hidraulikával küszködött. Igaz, ennek ellenére a 8. helyen zárta a napot, vagyis jobban járt, mint a Ferrarinál az utolsó versenyét töltő Fernando Alonso, akinek elektromos problémák miatt már az edzés elején elromlott az autója, ezért egyetlen kört sem tudott megtenni.

A jövőre a helyére lépő Sebastian Vettel ismét gyorsabbnak bizonyult Red Bull-os csapattársánál, Daniel Ricciardónál, és megtartotta délelőtti 4. pozícióját. Ricciardo elé viszont beférkőzött Valtteri Bottas a Williamsszel, mögé pedig Kimi Räikkönen zárkózott fel az egyetlen üzemképes Ferrrarival.

A legjobb tíz közé befért még Danyiil Kvjat és Felipe Massa is, míg a sort a két Caterham zárta: az újonc Will Stevens 1,5 másodperccel lassabb volt csapattársánál, Kamui Kobajasinál. Előttük Romain Grosjean végzett, akire a hajtáslánc egyes összetevőinek cseréje miatt vasárnap bonyolult rajtbüntetés vár.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!