Hamilton nyert, Rosberg megcsinálta a lehetetlent

Események

Forma-1, Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Mercedes, Orosz Nagydíj, rajt
Vágólapra másolva!
A Mercedes német versenyzője már a rajtnál elfékezte magát, ezért azonnal ki kellett állnia a bokszba, de utána újabb kerékcsere nélkül eljutott a célig, és felkapaszkodott a 2. helyre a dobogón csapattársa mögé, aki azonban így is 17 pontra növelte az előnyét az összetettben. Az utóbbi időszak legunalmasabb futamán aratott kettős győzelmével a Mercedes konstruktőri világbajnok lett.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül50 bejegyzés

A hetek óta lendületben lévő Lewis Hamilton idei 9. győzelmét aratta az első Orosz Nagydíjon, s ezzel 17 pontra növelte az előnyét az összetettben. A nap legnagyobb bravúrját azonban a csapattársa, Nico Rosberg mutatta be, aki a rajt utáni, szükségtelen elfékezése miatt rögtön kerékcserére kényszerült, de mentette a menthetőt, és a következő 52 kört egyetlen szett gumival teljesítve a 2. helyen végzett. A Mercedes ezzel három fordulóval a szezon vége előtt bebiztosította a 2014-es konstruktőri vb-címet.

Az Orosz Nagydíj ettől függetlenül az utóbb időszak legunalmasabb versenye volt. A két DRS-zóna ellenére nehéznek bizonyult előzni, ráadásul senki nem ragadt a pályán sem kicsúszás, sem műszaki hiba miatt, ezért az a várakozásokkal ellentétben nem volt szükség a Safety Carra. Így aztán beigazolódtak azok a félelmek, hogy a küzdelem jórészt az első körben fog eldőlni.

Rosberg a 2-es kanyarnál csúnyán elfékezte magát - katt a galériához! Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

Különösen igaz volt ez a Mercedes házon belüli párharcára. Bár Hamilton jobban rajtolt, a 2-es kanyarig vezető ívelt egyenesben Rosberg mögötte tudott maradni, és a szélárnyékból kivágva megpróbálta kifékezni a csapattársát. Csakhogy a belső, poros íven mindkét első kereke blokkolt, s miután vagy hatvan métert csúszott füstölő gumikkal, át kellett vágnia a bukótéren. A kockásra kopott gumikkal azonnal kénytelen volt kiállni a bokszba, ahol további másodperceket vesztett, amíg Felipe Massa elhaladt a Mercedes garázsa előtt.

18 pozíciót javított

Rosberg a közepes keverékű gumikkal, a 20. helyen folytatta a küzdelmet, de mivel több előzést ki tudott erőszakolni, és a mezőny sűrűjében óvatosan vezetve is tartotta a lépést az éllovasokkal, körről körre egyre előrébb lépett. A hajrában, amikor már 2. volt, egy ideig úgy tűnt, kiállhat még egy késői kerékcserére, a gumijai azonban kitartottak, s mire a Williamsnél ráébredtek erre, az őt üldöző Bottasnak már nem maradt ideje a nyomába eredni.

„A stratégiánk fantasztikus volt, és az autónk is hihetetlenül ment" – mondta a dobogón Rosberg, aki a leintés után még a rádión elnézést kért a Mercedestől a rajtnál elkövetett hibája miatt. „Az egyik felem nagyon csalódott ma, a másik viszont örül a csapat sikerének, mert bebiztosítottuk a szezon legfontosabb trófeáját. Ezért tudok így is mosolyogni."

Rosberg hibája után Hamiltonnak nem kellett igazán meghajtania a Mercedest - katt a galériához! Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

A kérdésre, hogy büszke-e idei talán legjobb teljesítményére, Rosberg azt felelte: „Igen, de a hibám jobban zavar. Teljesen szükségtelen volt. Egyszerűen túl későn és túl keményen fékeztem. Féltávnál a gumik kezdtek kikészülni, az autóm nagyon túlkormányzottá vált, de aztán életre keltek, és a végén még gyorsabban is tudtam volna menni, ha kell."

Hamilton, akinek a dobogón Vlagyimir Putyin adta át a díjat, magányosan haladt a győzelem felé: a verseny elején eléggé elhúzott Bottastól ahhoz, hogy a Williams ne próbálkozhasson az elévágással, aztán az utolsó szakaszban kényelmesen tartotta a 18-19 másodperces különbséget Rosberghez képest.

A Williams későn hajrázott

Bottas a féltávnál lebonyolított kerékcseréjéig a 2. helyen állt, röviddel később azonban nem tudta visszaverni Rosberg támadását. Bár a gumijai 26 körrel frissebbek voltak, s a verseny legvégén megfutotta a leggyorsabb kört, túl későn kezdett el hajrázni ahhoz, hogy legyen esélye utolérni a Mercedest. „Eleinte minden jól ment, nem maradtam le túlzottan Lewistól, minden a tervek szerint alakult. A gumik jól viselkedtek, aztán viszont a hátsók hirtelen megadták magukat, és ettől lassulni kezdünk" – mondta Bottas. „Azt hittük, ma tényleg megszorongathatjuk a Mercedest a győzelemért, de meglepően gyorsak voltak."

A Williamsnek felemás napja volt, a 18. kockából rajtoló Massa ugyanis csak 11. lett. Rosberghez hasonlóan neki is már az 1. kör végén ki kellett állnia a bokszba, mivel azonban ő a közepes Pirelliken rajtolt, a lágyakra váltott, azokkal pedig nem juthatott el a célig. Így hiába üldözte Rosberget a futam első szakaszában, vele ellentétben kétszer is beragadt Sergio Pérez Force Indiája mögé, aztán egy második kerékcserére is szüksége volt.

Bottas későn kezdett hajrázni az első Orosz Nagydíjra kilátogató népes közönség előtt - katt a galériához! Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

Negyedikként Jenson Buttont intették le a McLarennel, aki eleinte a 3. helyen haladt. Rosberggel ő sem tudott mit kezdeni, viszont 23 másodpercet vert Kevin Magnussenre. Kettejük teljesítményének köszönhetően a csapat a melbourne-i idénynyitó óta a legjobb versenyét zárta, 21 ponttal növelve az előnyét közvetlen ellenfelével, a Force Indiával szemben.

Button ugyanakkor „furcsának" nevezte az Orosz Nagydíjat. „Hogy lehetett egyetlen szett gumival megtenni ennyi kört? Kicsit úgy versenyeztünk, mint a régi szép időkben, ami egyrészt örömteli, másrészt viszont azt is jelentette, hogy automatikusan a leggyorsabb autó nyert" – vélte, a McLaren fejlődésével kapcsolatban hozzátéve: „Szerintem részben a pályának köszönhető, de azt hiszem, a beállításokkal is valóban előreléptünk."

Kiugróan magas volt a fogyasztás

Szocsiban az is a fordulatos küzdelem ellen dolgozott, hogy a fogyasztás az idén itt okozta a legnagyobb fejtörést a csapatoknak. Sok versenyzőnek takarékoskodnia kellett a benzinnel; a Massa elől menekülő Pérezre többször rászóltak, hogy a fogyasztás a kritikus szint fölött van, Magnussen pedig azt mondta, „borzasztóan kellett spórolnom, úgy vezettem, mintha csak kocsikáznék vasárnap délután."

Miközben Kimi Räikkönen csak 9. lett, Fernando Alonso a 6. helyre kormányozta a Ferrariját, a verseny utolsó felében Daniel Ricciardo támadásait verve vissza. Bár a bokszban 5 másodpercet vesztett az első emelővel kapcsolatos probléma miatt, Alonso elismerte, hogy e nélkül sem végezhetett volna előrébb. „Jól rajtoltunk, aztán kicsit előrébb haladtunk a reálisnál, mert a 4. helyhez nem voltunk elég gyorsak" – mondta. „Egy jobb kerékcsere sem változtatott volna a dolgon." Alonso, akiről még nem lehet tudni, hogy 2015-ben hol folytatja a pályafutását, sejtelmesen hozzátette: "Tudom, mit tartogat a jövőm. Már csak a részleteket próbáljuk véglegesen tisztázni, erre kicsit még várni kell."

Alonso csak a verseny elején tudta tartani a lépést Button McLarenjével - katt a galériához! Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A Red Bull háziversenyét a korai kiállásának köszönhetően ismét Ricciardo nyerte, hiába rajtolt jobban Sebastian Vettel. A Toro Rossók azonban a pénteki és szombati villogás után beleszürkültek a mezőnybe, és még pontot sem sikerült szerezniük.

Az egyetlen említésre méltó incidens a 29. körben történt, amikor Romain Grosjean kiforgatta az előzésével próbálkozó Adrian Sutilt, ezért később büntetést kapott. Kamui Kobajasi pedig tisztázatlan körülmények között esett ki a versenyből: azt mondta, csak annyit közöltek vele, hogy álljon a ki a garázsba, holott nem tapasztalt semmilyen rendellenességet. Ebből egyesek azt a következtetést vonták le, hogy a Caterham egyszerűen a hajtáslánccal akart takarékoskodni.

A Forma-1-es világbajnokság következő fordulóját három hét múlva, Austinban rendezik.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

14:43
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdünk

Köszöntjük kedves olvasóinkat az Orosz Nagydíjról élőben készülő tudósításunkban! Húsz perc múlva elrajtol a mezőny a Forma-1 történetének első orosz versenyén. A pole pozícióból Lewis Hamilton indulhat, mellette csapattársa, Nico Rosberg foglal majd helyet. A harmadik helyről rajtoló Valtteri Bottas bízik benne, hogy megnehezítheti a Mercedesek dolgát. Az időmérőről részletesen itt olvashatnak, a rajtrács pedig így néz ki a büntetések kiosztása után.

14:47
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

Bianchiért versenyez a Marussia

A Marussia egész csapata összegyűlt a rajtrácson, és feltartottak egy táblát, amelyen az "Érted versenyzünk, Jules" felirat volt látható. A francia pilóta továbbra is kritikus állapotban fekszik egy japán kórházban a szuzukai balesete után.

14:51
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

Együtt tiszteleg Bianchi előtt a mezőny

Az összes versenyző felsorakozott a rajtrács elején. Először csendben tisztelegtek Bianchi előtt, majd lejátszották az orosz himnuszt.

14:53
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

Lauda nehéz versenyre számít

Szerinte a Safety Cart biztosan pályára kell majd küldeni a futamon, akár többször is. Ez alaposan megkavarhatja a stratégiákat, ezért a Mercedes tempófölénye ellenére egyáltalán nem várja nyugodtan a rajtot.

14:56
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

Bajnok lehet a Mercedes

Ha szereznek ma legalább 25 pontot, megnyerik a konstruktőri világbajnokságot. A jó formában lévő McLaren a Force Indiát előzné meg a tabellán, most egy pont a lemaradásuk.

15:01
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

Megy a felvezető kör

Mindenki rendben eljött a rajtrácsról. A legtöbben arra számítanak, hogy mindenki egy kiállással próbálja teljesíteni a versenyt, hiszen ezen a pályán a szokásosnál sokkal lassabban kopnak a gumik.

15:03
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

Heten indulnak közepes gumikon

Pérez, Sutil, Hülkenberg, Massa, Kobajasi, Chilton és Maldonado választotta a keményebb keveréket. Perceken belül elrajtol a mezőny.

15:07
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

Rajt: Rosberg vezet

Úgy tűnt, Hamilton az élen maradhat, de csapattársa a második kanyarban elment mellette. A kanyart viszont nem tudta rendesen bevenni, blokkolta a kerekeit, és a pályáról is leszaladt. Az élen maradt, de valószínűleg vissza kell adnia a helyét Hamiltonnak, hiszen a pályaelhagyással komoly előnyhöz jutott.

15:09
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

1. kör: Rosberg bajban

A csapat szólt neki, hogy adja vissza az első pozíciót Hamiltonnak. A német ezt meg is tette, majd közölte a rádión, hogy a kockásra fékezett gumijait mindenképpen le kell cserélni. A bokszba hajtott, és a szintén kereket cserélő Massa előtt a 20. helyen folytatja a futamot - katasztrofálisan kezdődött a versenye.

15:11
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

3. kör: Kvjat visszaesett

A rajtnál alaposan megkavarodott a sorrend, az orosz szurkolók kedvence az 5.-ről a 10. helyre esett vissza. Alonso, Vettel és Vergne viszont nagyot léptel előre, kihasználva a többiek hibáit. A jelenlegi állás:  Hamilton, Bottas, Button, Alonso, Magnussen, Vergne, Vettel, Ricciardo, Kvjat, Räikkönen.

15:13
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

4. kör: Rosberg már nem fog kiállni

A bokszkiállása után közölték vele, hogy a verseny végéig ki kellene bírnia a most kapott közepes abroncsokon.

15:14
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

6. kör: Alonso támadhatja Buttont

Csak 7 tized köztük a különbség. Ricciardo is szorosan követi Vettelt, a két Red Bull a 6. helyért harcol.

15:17
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

7. kör: Ricciardo beragadt Vettel mögé

A rádión szólt a csapatának, hogy sok időt veszít a német mögött. A Red Bull egyelőre nem szólt Vettelnek, hogy engedje el a csapattársát.

15:20
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

9. kör: Hamilton elhúzott

Egymás után futja meg a leggyorsabb köröket, már 2,9 másodperccel vezet Bottas előtt. Rosberg közben tör előre, de még mindig csak a 15. helyen jár.

15:21
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

10. kör: Alonso leszakadt Buttonról

Néhány kör alatt 3,4 másodpercre nőtt köztük a különbség. Ricciardo sem támadja Vettelt, több mint egy másodperccel lemaradt csapattársa mögött.

15:24
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

11. kör: Bottas gyorsul

Az előző körében már gyorsabb volt Hamiltonnál, és 2,7 másodpercre csökkentette a hátrányát. Button már több mint 10 másodperccel marad el mögöttük.

15:25
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

12. kör: Chilton kiesett

A brit behozta a Marussiát a bokszba, az autót be is tolták a garázsba. Chilton kiszállt az autójából, az egyetlen Marussia versenye - valószínűleg a felfüggesztés meghibásodása miatt - véget ért.

15:27
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

12. kör: Ricciardo a bokszban járt

A 7. helyről állt ki közepes gumikért, és a 18. pozícióban, Sutil mögött folytathatja a versenyt. Többször már nem kell kiállnia, ha vigyáz az abroncsaira.

15:29
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

13. kör: Rosberg a 12. helyen

Közelít a pontszerző helyek felé, Gutiérrez lehet a következő áldozata. Közben Sutil is kiállt a bokszba, lágy gumikra cserélte a közepeseket.

15:31
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

15. kör: Túl korai volt Rosberg kiállása?

Button legalábbis arra számít, hogy a német abroncsai nem fogják kibírni a verseny végéig. A Mercedesnél másképp gondolják, épp most szóltak Rosbergnek, hogy a kezdeti nehézségek ellenére is a dobogón végezhet.

15:33
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

17. kör: Hamilton növelte az előnyét

Bottas csak néhány kör erejéig tudta tartani vele a tempót, a Mercedes előnye újra 4,7 másodpercre nőtt. Most a mezőny hátsó részében sincsenek nagy csaták, Rosberg és Massa egyelőre könnyedén előzgetik a lassabb autókat. A 11. és 12. helyen állnak.

15:37
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

19. kör: Ricciardo küszködik

Nem tud úgy előretörni, mint Rosberg és Massa, elég nehezen tudott megérkezni Grosjean Lotusa mögé. Csak a 16. helyen áll.

15:37
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

20. kör: A sorrend

Hamilton, Bottas, Button, Alonso, Magnussen, Vettel, Vergne, Räikkönen, Kvjat, Pérez. Még 33 kör van hátra a versenyből.

15:40
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

20. kör: Rosberg pontszerző helyen

Pérezt is megelőzte, ezzel feljött a 10. helyre, és Kvjatot üldözheti. Hamilton közben már 6,8 másodperces előnnyel vezet, és most jelentette a rádión, hogy elégedett az autója balanszával.

15:42
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

21. kör: Kvjat a bokszban

Rosberg ezzel a 9. helyre lépett előre. Az orosz kiállása nem volt túl fényes, 4,2 másodpercig tartott a kerékcseréje. Grosjean is a bokszban járt.

15:45
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

23. kör: Button is a bokszban járt

A 9. helyre tért vissza a közepes gumikon, Rosberg mögé. A német közben azt jelentette a Mercedesnek, hogy eléggé kopnak az abroncsai - lehet, hogy mégsem fogja kibírni a verseny végéig? Még féltávnál sem járunk.

15:50
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

25. kör: Alonso kiállását elrontották

A spanyol a 3. helyről állt ki közepes gumikért, de több mint 7 másodpercig tartott a kerékcseréje, miután a balelső kerekével problémák voltak. A 9. helyen folytatja a versenyt. Lassan Bottasnak is jönnie kell, már sokkal lassabb Hamiltonnál.

15:52
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

27. kör: Bokszban az élmezőny

Hamilton, Bottas és Magnussen is kereket cserélt. Vettel még nem járt a bokszban, de Hamilton így is az élre tudott visszatérni.

15:54
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

28. kör: Massa másodszor is kereket cserél

A brazil a közepes gumikon rajtolt, majd az első kör után lágyakra váltott. Ezekkel nem tudta kihúzni a verseny végéig, most kapott egy újabb szettet a gyorsabb keverékből.

15:56
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

29. kör: Sutil megpördült

A visszajátszásokból kiderült, hogy a német Grosjeannal akadt össze, miközben egy előzéssel próbálkozott. Megpördült, de visszatért a pályára, és folytatni tudja a versenyt. Az esetet máris vizsgálják a sportfelügyelők.

15:58
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

31. kör: Vettel is kiállt

Az élmezőnyből utolsóként cserélt kereket, és Ricciardo mögé, a 8. helyre tért vissza. A rendkívül gyors Rosberg közben a 2-es kanyarnál megelőzte Bottast, és már a 2. helyen áll. A hátránya 20 másodperc Hamilton mögött.

15:59
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

32. kör: A sorrend

21 kör van hátra, az állás: Hamilton, Rosberg, Bottas, Button, Magnussen, Alonso, Ricciardo, Vettel, Gutiérrez, Räikkönen.

16:01
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

33. kör: Kobajasi nem tudja, miért esett ki

Néhány körrel ezelőtt fel kellett adnia a versenyt, most nyilatkozik a Sky Sportsnak. Azt mondja, a csapat arra kérte, hogy állítsa le a motorját, de fogalma sincs, miért.

16:03
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

34. kör: Grosjeant megbüntették

5 másodperces büntetést kapott, amiért korábban kiforgatta Sutilt. Valószínűleg már nem fog kiállni a bokszba, ezért a verseny végén adhatják hozzá az 5 másodpercet az idejéhez.

16:05
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

35. kör: A Williams nem adta fel

Bottas mérnöke úgy véli, Rosberg küszködni fog a verseny végén az elhasználódott abroncsain. Optimista, szerinte vissza fogják szerezni a 2. helyet.

16:06
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

36. kör: Rosberg gyors

Egymás után kétszer futotta meg a verseny leggyorsabb körét, 19,4 másodperc a hátránya Hamilton mögött. A Williams szerint a német azért kezdett el keményebben hajtani, mert ki fog állni egy újabb kerékcserére.

16:12
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

38. kör: Massa nem bír Pérezzel

Hosszú körök óta üldözi a Force Indiát, de nem tud elmenni mellette, csak a 13. helyen áll a második kiállása után. Rosberg továbbra is nagyon gyors, már csak 16 másodperc a hátránya Hamilton mögött. ez valóban arra utalhat, hogy nem húzza ki a verseny végéig a jelenlegi gumikon.

16:13
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

40. kör: Kvjat másodszor a bokszban

Az előző körében kockásra fékezte a gumijait a 2-es kanyarban, valószínűleg ezért van szüksége egy újabb szettre. Az orosz újonc hazai versenye nem úgy alakul, ahogy eltervezte.

16:16
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

41. kör: Rosberg lassul

Most körönként majdnem egy másodperccel lassabb Hamiltonnál. Vagy azért lassított le, hogy kibírják a gumijai a verseny végéig, vagy elhasználódtak az abroncsai. Hamarosan kiderül.

16:19
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

43. kör: Bottas közeledik

Gyorsabb köröket fut Rosbergnél, már csak 4,8 másodperc köztük a különbség. Ha Rosbergnek nem kell kiállnia egy második cserére - a rádióüzenetek alapján nem lesz rá szüksége - , akkor is veszélyben lehet a 2. helye, hiszen a Williams abroncsai sokkal jobb állapotban vannak. Még 10 kör van hátra.

16:23
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

45. kör: Ricciardo Alonsót üldözi

Csak 7 tizedmásodperc köztük a különbség, a spanyol egyelőre tartja a 6. helyét. Bottas közben megfutotta az eddigi leggyorsabb kört, de továbbra is 4,8 másodperccel halad Rosberg mögött.

16:26
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

47. kör: Rosberg nem lassul

Nagyon jól bánik a gumikkal, a legutóbbi körében gyorsabb volt, mint Bottas. Újra 5 másodperc fölé nőtt a köztük lévő különbség, és már csak 6 kör van hátra.

16:28
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

49. kör: Massa egy pontért küzd

A 10. helyen álló Péreznek spórolnia kell a benzinnel, de Massa így sem tudja megelőzni, továbbra is DRS-távolságon belül üldözi őt. Az egyenesekben a Force India is gyors a Mercedes motornak köszönhetően.

16:31
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

50. kör: Putyin Ecclestone-nal társalog

Az orosz elnök Ecclestone és Todt társaságában figyeli a nagydíjat. A jelenléte miatt a szokásosnál is durvább biztonsági intézkedéseket vezettek be a paddockban.

16:33
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

51. kör: Bottas a leggyorsabb

Hiába futotta meg az eddigi legjobb köridőt, ez nem lesz elég. Két körrel a leintés előtt továbbra is majdnem 5 másodperc a hátránya a bravúrosan teljesítő Rosberg mögött.

16:36
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

53. kör: Az utolsó körben járunk

Rosberg az előző körében megint odatette magát, megfutotta a verseny eddigi leggyorsabb idejét - azokon a gumikon, amelyek már 51 kört kibírtak az autóján. Ez jól mutatja, hogy a szocsi pálya aszfaltja mennyire kíméletes az abroncsokkal.

16:39
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton az Orosz Nagydíj győztese

Végül 13,6 másodperces előnnyel ért célba Rosberg előtt, aki 52 kört bírt ki egy szett közepes abroncson. A további sorrend: Bottas, Button, Magnussen, Alonso, Ricciardo, Vettel, Räikkönen, Pérez.

16:40
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

Konstruktőri bajnok a Mercedes

Az újabb kettős győzelemmel három futammal az idény vége előtt biztosították be a címet. Hamilton már 17 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot Rosberg előtt, de ne felejtsük el, hogy Abu-Dzabiban dupla pontokat osztanak majd, ezért még mindig nagyon nyitott a bajnokság.

16:43
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton idei 9. győzelme

Rosberg csak négyszer nyert idén, a győzelmek számában már biztosan nem éri utol a csapattársát. Bottas idén ötödször állhat fel a dobogóra.

16:46
október 12, 2014
Vágólapra másolva!

Putyin is gratulál

Az első három helyezettel beszélget az eredményhirdetés előtt. Rosberg láthatóan csalódott, de az első kör után valószínűleg tudta, hogy a 2. hely a maximum, amit kihozhat a versenyből.

Köszönjük a figyelmet! Hamarosan jelentkezünk az eredménylistával és az összefoglalóval.