Hamilton óriási előnnyel zárt Szocsiban

Események

Forma-1, Orosz Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
Vágólapra másolva!
A Mercedes versenyzője az új orosz pálya péntek délutáni szabadedzésén 8 tizedet vert a legközelebbi ellenfelére is, aki meglepetésre nem a csapattársa, hanem Magnussen volt a McLarennel.Rosberget Alonso is megelőzte, a tréninget meg kellett szakítani Ricciardo Red Bulljának műszaki hibája miatt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Lewis Hamilton 8 tizedmásodpercet vert mindenki másra az első Orosz Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, 211,310 km/ó-s átlagnak megfelelő 1:39.630-as köridővel avatva fel a versenynaptár harmadik leghosszabb pályáját Szocsiban. Mögötte meglepetésre a McLaren-es Kevin Magnussen végzett a csapattársa, Nico Rosberg helyett, aki elé Fernando Alonsónak is sikerült beférkőznie a Ferrarival.

Az új helyszínen eseménydúsan alakult az első nap, a versenyzők többsége a két szabadedzés alatt egy teljes versenytávnál is nagyobb távolságot tett meg. A kezdetben nyers asztalt állapota, ahogy egyre több gumi került rá a Fekete-tengeri napsütésben, körről körre jobb lett, és a pilóták zöme rendhagyó módon akár háromszor is javítani tudott az eredményén a lágy gumikon.

Hamilton 8 tizedet vert mindenkire - katt a galériához! Forrás: AFP

Hamilton is három lépcsőben jutott el a saját legjobbjához, amelynek senki nem ért a nyomába. Magnussen mögött viszont szoros küzdelem alakult ki: a 7. helyezett Felipe Massát is mindössze negyed másodperc választotta el tőle, míg a mezőny vége már 5 másodperccel volt lassabb Hamiltonnál.

A legtöbben bő fél óra után kezdhettek el próbálkozni a lágy Pirelliken, és a szokványos időmérő-szimuláció helyett 4-6 körös etapokat teljesítettek velük. Csak Alonso és Sebastian Vettel választott más utat, jóval később vetve be a gyorsabb gumikat. Vettel a Red Bull számára ránézésre nem előnyös pályán 9. lett, a Mercedesek, a McLarenek, a Williamsek, Alonso, sőt az utódja, Danyiil Kvjat mögött is.

A versenyzők hosszú etapját Daniel Ricciardo műszaki zavarta meg 5 perccel a leintés előtt. A Red Bullban egy olyan motor ment tönkre, amely már eleve az élettartama végén járt, de mivel a füstölgő autó a korlát miatt a pályán belül állt meg, az edzést meg kellett szakítani, hogy biztonságos helyre tolhassák. Ez azt is előrejelzi, hogy a vasárnapi Orosz Nagydíjon nagy valószínűséggel szükség lesz a Safety Carra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!