Rosberg 1 tizeddel verte Hamiltont Spában

Események

Nico Rosberg
Vágólapra másolva!
A Mercedesek az élen maradtak a nyári szünet utáni első edzésen, amelyen Rosberg kis előnnyel bizonyult gyorsabbnak csapattársánál. Mögöttük Fernando Alonso végzett, miközben Sebastian Vettelt, Kimi Räikkönent és Jenson Buttont is műszaki hibák sújtották.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Ősziesen hűvös, viszont száraz idő fogadta a nyári pihenőről visszatérő csapatokat Spában, ahol az első edzésen a várakozásoknak megfelelően a Mercedes pilótái végeztek az élen. Nico Rosberg - aki egyébként a legtöbb kört tette meg a mezőnyből, 25-öt - a tréning nagy részében birtokolta az 1. helyet, csupán rövid időre adta át csapattársának, mielőtt 1:51.577-tel végül a leggyorsabbnak bizonyult. Lewis Hamilton lemaradása szűk egy tizedmásodperc volt.

Fernando Alonso meglepően közel maradt a Mercedesekhez, holott saját bevallása szerint a sok egyenessel rendelkező pálya nem fekszik az autójának. A spanyol a Ferrari nagyobb leszorítóerőt termelő hátsó szárnyával közelítette meg 228 ezredre Rosberget, miközben Kimi Räikkönen 5. lett a kisebb légellenállású légterelővel.

Nico Rosberg volt a leggyorsabb az első spái edzésen Forrás: Mercedes GP

A finn edzése nem volt zökkenőmentes, ugyanis néhány percre terven kívül meg kellett szakítania a gyakorlást az ERS kisebb zavara miatt. Alonsónak szintén volt egy átmeneti leállása - az Eau Rouge mellett parkolt le néhány másodpercre, mielőtt ismét továbbhajtott.

Nem úszta meg műszaki hibák nélkül a mezőny maradék része sem: Jenson Button és Sebastian Vettel is időt vesztett egy-egy problémával, a német motorhibája ráadásul annyira komoly volt, hogy az edzés utolsó negyedórájában vissza sem térhetett a pályára.

A Mercedes motorral hajtott McLarenek és Force Indiák egyébként jól szerepeltek, versenyzőik közül mindenki befért a legjobb nyolc közé.

Eredetileg úgy volt, hogy két versenyző is debütálhat a versenyen, de a Marussia meggondolta magát, és mégis Max Chiltont indítja a Belga Nagydíjon. Az első edzésen még az amerikai Alexander Rossi vezethetett helyette. A Caterhamnél jól mutatkozott be André Lotterer, sikerült megelőznie Marcus Ericssont a tabellán. Az edzés kevés vezetői hibája közül sem ő, hanem svéd csapattársa mutatta be a legnagyobbat, amikor megpördült a La Source hajtűnél.

Az edzésről élőben készült tudósításunk az eredménytáblázat alatt olvasható.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!