Rosberg nagy előnnyel nyert az időmérő előtt

Események

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes, Német Nagydíj
Vágólapra másolva!
A Német Nagydíj szombat délelőtti szabadedzésén egyedül ő szorította 1:18 alá a köridőt, 6 tizedet verve a 2. helyezett Hamiltonra is - igaz, az élmezőny tagjainak többsége nem teljesített hibátlan kört a szuperlágy gumikon. Räikkönen Ferrarijában elromlott az üzemanyagrendszer.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Nico Rosberg visszaállította a korábbi papírformát hazai versenye, a Német Nagydíj szombat délelőtti szabadedzésén, amikor tetemes előnnyel az élre repítette Mercedesét. A nála hat tizeddel lassabb Lewis Hamilton ugyanakkor csak néhány ezreddel tudta megelőzni a 3. helyezett Fernando Alonsót, aki némi meglepetésre maga mögé utasította a tréning elején vezető Williamseket, jóllehet, az ő leggyorsabb körük nem sikerült igazán jól a szuperlágy gumikon.

Hockenheimben ismét verőfényes napsütés, és már délelőtt 30 fokhoz közeli hőség fogadta a csapatokat. Az aszfalt máris 48 fokra melegedett, és délutánra a tegnapihoz hasonlóan még forróbb lehet, ami addig még átrendezheti az erőviszonyokat. Egyelőre azonban egy mért körben a FRIC nevű speciális futómű nélkül is a Mercedes maradt az etalon.

A két Williams mögött Kevin Magnussen szerezte meg a 6. helyet a hosszú etapokon tegnap küszködő McLarennel, csapattársa, Jenson Button viszont a féktávokkal bajlódott, és csak 13. lett. A Red Bullok sem találták igazán a helyüket a pályán, még Daniel Ricciardo sem tudta előrébb verekedni magát a 7. helynél. Hamiltonhoz és Buttonhoz hasonlóan ő sem javított a tegnapi időeredményén.

Rosberg alaposan odavert az időmérő előtt Forrás: Mercedes

Éppen csak megelőzte Kimi Räikkönent, aki pedig a többieknél sokkal korábban, alig fél óra után tette meg a gyors körét a szuperlágy gumikon. Ennek az volt az oka, hogy Ferrarijának üzemanyagrendszerében hibát észleltek, ezért előrébb hozták az időmérő szimulációját, rögtön utána nekilátva a javításnak.

Előkelő helyezése ellenére Alonso edzése sem alakult zökkenőmentesen, egyszer ugyanis bemutatott egy ritka piruettet a 8-as kanyarnál. Ebben szerepet játszhatott a megváltozott szélirány is, amely több versenyzőt megtréfált a pálya különböző pontjain – köztük Vettelt többször, bár ő csak lesodródott a pályáról, nem pördült meg.

Az edzés biztatóan alakult Jules Bianchi számára, aki a Marussiával megelőzte Pastor Maldonadót és Adrian Sutilt is, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ők vele ellentétben a keményebb Pirellikkel érték el a legjobb köridejüket.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!