Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy az időeredményekre pillantva jelenleg tökéletes a káosz az F1-es mezőnyben, a Ferrari szerint altató Mercedesnél úgy vélik, a vörösök vannak előrébb. Eközben Hamilton úgy készül, mintha még egyetlen vb-címet sem nyert volna.

Noha a köridők terén (akárcsak egy évvel ezelőtt) nem jeleskedett a Mercedes a barcelonai tesztelés első hetében, a legtöbb kört, szám szerint 610-et, így is a címvédő istálló tette meg. Lewis Hamilton és Valtteri Bottas mind a négy nap során felváltva vezetett, hol egyikük kapta a délelőttöt, a másik a délutánt, legközelebb pedig fordítva. A leglágyabb keverékű C4-es és C5-ös gumik csak a negyedik napon kerültek fel a W10-esre, kevés üzemanyagos sprintet azonban ekkor sem teljesítettek velük. A csapatnál váltig állítják, hogy jelenleg le vannak maradva a Ferraritól.

Bottas nem érzi úgy, hogy ők lennének nyeregben Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla

Hamilton hétközben kiemelte, hogy a Ferrari nagyon erősnek tűnik, Bottas a tesztelés utolsó napján pedig odáig ment, hogy egyenesen jobbnak titulálta a vörösöket saját csapatánál. Ennek azért persze nem kell bedőlni, mert egyrészt

pontosan a csapatok sem tudják még belőni az erőviszonyokat, másrészt tavaly a Mercedes csak a hetedik legjobb időt autózta az előszezoni teszteken, majd a melbourne-i időmérőn 7 tizeddel gyorsabb volt a hozzá legközelebb álló Ferrarinál és Red Bullnál.

„Az autó balanszának szempontjából jelenleg kicsit pengeélen táncolunk. Sokat fejlődtünk az első három nap során, nincs semmi alapvető gondunk – nyilatkozta Bottas az első heti utolsó tesztnap délelőttjén. – Nagy a potenciál az autóban, de még nem tartunk ott, hogy ezt kiaknázhassuk. Izgatottságot érzek a csapatban amiatt, hogy többet megtudjunk az autóról és fejlesszük azt, mivel

Ez motivál minket, de természetesen szeretnénk mi elöl lenni Melbourne-ben."

Hamilton még nem is gondol a bajnoki cím megnyerésére Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla

Az idei szezon egyik nagy kérdése, hogy rekordot dönthet-e a Mercedes, soha senkinek nem sikerült ugyanis zsinórban hatszor elhódítania a konstruktőri és a versenyzői világbajnoki címet. A legközelebb ehhez a Ferrari került, amely 1999 és 2004 között ötször duplázott.

Lewis Hamiltonnak emellett az idei lehetne a hatodik vb-címe, amellyel eggyel közelebb kerülne a hétszeres világbajnok Michael Schumacherhez. A Mercedes versenyzőjét ennek ellenére még egyáltalán nem foglalkoztatja mindez.

„Mindig az hajt, minket, hogy valami újat tegyünk le az asztalra, áttörjük a korlátokat és olyasmit csináljunk, amit még senki nem vitt véghez korábban – mondta. – Ugyanakkor teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy mennyit kell dolgozni azért, hogy ezt elérjük.

Ez egy új szezon, új év, új fejezet, úgy kell megközelítenünk, mintha az első lenne. Az első bajnoki címért megyünk, én így állok hozzá."