Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo Racing F1-es autóját hivatalosan csak a tesztelés első napjának reggelén mutatják be, de Kimi Räikkönen már pályára lépett vele a Ferrari házi tesztpályáján.

Svájci csapatnál, de olasz színekben folytatja pályafutását az F1-ben a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen, és új autóját, az Alfa Romeo Racing 2019-es modelljét már ki is próbálhatta Fioranóban. Räikkönen tavaly még a Sauberhez írt alá, de az istállót közben átcímkézték, így Antonio Giovinazzival párost alkotva már az Alfa színeiben indulhat az idei pontvadászaton.

A finn pilóta napsütésben kezdte meg az autó bejáratását, a kémfotókon egyelőre az látható, hogy a festés a korábbiaknál jóval sötétebb tónust kapott (de ez csak Valentin-nap alkalmából alakult így), az alapszín mellett a négylevelű lóhere, a sportváltozatokat jelölő Quadrifoglio motívuma látható az autón.

A helyszíni szemlélők azt már megfigyelték, hogy a Haashoz és várhatóan a pénteken bemutatkozó Ferrarihoz hasonló a kipufogócső kivezetése, megemelték a hasmagasságot a hátsó futóműnél, és látványosan magasak az első vezetőszárny véglapjai is.

így a Haashoz hasonlóan várhatóan az Alfa Romeo is harcban lesz majd a középmezőnyben, és kisebb szerencsével, valamint Räikkönen rutinjával akár egy dobogós helyet is elcsíphetnek majd a 2019-es szezon során. A bejáratás után természetesen ők is Barcelonába utaznak, a hétfői bemutatás után pedig megkezdődik az érdemi munka a tesztelés alkalmával.