Vágólapra másolva!
Az F1 felé vezető úton mostantól Nicholas Todt, a Ferrarival a 2000-es évek elején sikert sikerre halmozó Jean Todt fia vezeti tovább Mick Schumachert.

Még ha kicsit másképp is, elképzelhető, hogy nem 2006-ban láttunk utoljára egy Schumachert és egy Todtot közösen sikereket elérni a száguldó cirkuszban, a továbbiakban ugyanis a Ferrarit csapatfőnökként 1993 és 2007 között 8 konstruktőri és 6 egyéni világbajnoki címhez segítő Jean Todt fia, Nicolas Todt egyengeti Mick Schumacher útját. A hétszeres világbajnok fia karrierje azon szakaszába lépett, amelyben már szüksége van valakire, aki jó kapcsolatot ápol több Forma-1-es csapattal is. Nemcsak ebből a szempontból tett jó lóra az ifjabb Todt személyében, ugyanis Charles Leclerc-t is ő juttatta el a Ferrari versenyzői üléséig.

Mick Schumacher nem csak kategóriát, hanem menedzsert is váltott 2019-re Forrás: ROC

Mick Schumacherrel az utóbbi időben egymás után történnek a karrierjére komoly hatással levő események, a tavalyi szezon után bejelentették, hogy a Prema csapat kötelékében maradva a Forma-1 közvetlen előszobájának számító Forma-2-ben versenyez az idén, majd pár nappal ezelőtt a Ferrari közölte, hogy felvette a versenyzői akadémiájára. A 19 éves Mick ezt követően részt vett a Bajnokok Tornáján, ahol többek között Sebastian Vettelt is legyőzte, majd alighogy végzett Mexikóban, jött az újabb hír:

mostantól a Nicolas Todt által alapított All Road Management képviseli az érdekeit.

Mick Schumacher ügyeit mostanáig édesapja menedzsere, Sabine Kehm intézte. Kehm továbbra is közel áll a Schumacher-családhoz, a váltásra inkább a Forma-1 vérkeringésében napi szinten részt vevő, fiatal pilóták menedzselésében nagyobb tapasztalattal bíró, nem utolsó sorban a Ferrarival is remek kapcsolatot ápoló Nicolas Todt jelenléte miatt lehetett szükség.

A Leclerc-i út lebeghet az ifjú Schumacher előtt, akinek ebben Nicolas Todt lehet a segítségére Forrás: DPPI/Florent Gooden

Todt menedzsercége képviseli Charles Leclerc-t is, akivel a korábbi Ferrari-csapatfőnök fia gokartos kora óta dolgozik együtt.

Emellett Todtnak nagy tapasztalata van az F2-ben is, a tavalyi év végéig részesedése volt az ART csapatban.

Sokatmondó, hogy Leclerc a maranellóiak mellett mindkét Ferrari-érdekeltségű csapattal, a Sauberrel és a Haasszal is tesztelt, mielőtt előbbinek a pilótája lett. Valami hasonló pályaív lehet a cél Mick Schumacherrel is, akinek a családjával baráti viszonyt ápoló Todt segíthet tető alá hozni egy F1-es tesztlehetőségről, vagy pénteki szabadedzésen való indulásról szóló megállapodást is.