Vágólapra másolva!
John Elkann nem akar a múltba révedni, ezzel kiállt az ügyvezető Louis Camilleri mellett is. Azt állítja, Maurizio Arrivabene egyetértett a leváltásával.

Január elején a Ferrari bejelentette, hogy leváltották Maurizio Arrivabene csapatfőnököt, és az eddigi technikai igazgatót, Mattia Binottót léptették elő a helyére. A nemzetközi sajtó korábban hónapokig cikkezett arról, hogy Arrivabene és Binotto között feszült viszony alakult ki, miután Sergio Marchionne, a Ferrari korábbi elnöke tavaly nyáron meghalt.

Ezt Arrivabene „kamuhírnek” nevezte, és Marchionne utódja, John Elkann is leszögezte, hogy nem belső harcok miatt döntöttek Arrivabene elküldése mellett. „Mattia Binotto kinevezése a Scuderia Ferrari csapatfőnökévé nem képvisel fordulatot a sportmenedzsment terén, és nem állítólagos, csapaton belüli vitákból fakad” – írta Elkann a La Gazzetta dello Sportnak.

Még nem tisztázódott a helyzet a Ferrarinál Forrás: Ferrari

„Ellenkezőleg, ezt a döntést a vállalat Maurizio Arrivabenével egyetértve hozta meg, aki ebben a pozícióban négy évig fáradhatatlanul dolgozott azért, hogy a Scuderia ismét olyan versenyképes helyzetbe kerüljön, amit megérdemel” – tette hozzá. – Mattia már megkezdte az előkészületeket a következő szezonra, azt a munkát követve, amit az elmúlt években már végzett.

Elkann határozottan visszautasított „mindenféle pletykát és képzelgést, ami azt sugallja, hogy a felállásunkat érintő további változásokkal visszatérnénk a múltba”, ezzel lényegében kizárta, hogy Stefano Domenicali, a Scuderia korábbi csapatfőnöke, a rivális Lamborghini ügyvezetője visszatérjen a Ferrarihoz.

Fontos tárgyalások jönnek az F1 jogtulajdonosa és egyebek mellett a Ferrari között is Forrás: AFP/Gerard Julien

A Ferrari részvényárfolyama visszaesett Marchionne halála óta és közkeletű vélemény, hogy a nyáron kinevezett ügyvezető, Louis Camilleri mellett vagy helyett Binottónak szüksége lesz valakire, aki otthonosan mozog az F1 zavaros politikai viszonyai közepette, és képviselni tudja a Ferrarit a jogtulajdonossal zajló egyeztetések során.

Elkann most leszögezte azt is, hogy nem tervezi Camilleri leváltását.

„Elkötelezett vagyok amellett, hogy biztosítsam a Ferrari egészének stabilitását és összeszedettségét, ahogy az ügyvezető, Louis Camilleri is – írta. – Együtt, a Ferrarinál dolgozó nők és férfiak hozzájárulásával el fogjuk érni azokat a célokat, amiket néhány hónappal ezelőtt bemutattunk Maranellóban.”