Testhezálló ajándékkal búcsúzott Räikkönentől a Ferrari szponzora

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 25: Kimi Raikkonen of Finland and Ferrari walks in the Paddock during previews ahead of the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 25, 2018 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A finn pilóta nem csupán a Ferrarit hagyja el a szezon végén, az olaszok egyik kiemelt partnere is elbúcsúzott tőle.

Autóztatással egybekötött rendezvényen búcsúzott a Ferrari egyik kiemelt szponzorától, a Shelltől a csapat leköszönő világbajnoka, Kimi Räikkönen. A finn pilóta híresen irtózik az ilyen alkalmaktól, de azt mondta, a rajongókkal való találkozás a jó oldala a versenyzésnek, és egyébként sem tartja magát különbözőnek bárki mástól.

„A versenyzés egyre kisebb és kisebb lett, és a körülötte lévő dolgok egyre nagyobbakra nőttek, mióta elkezdtem – tekintett vissza a 2001 óta tartó F1-es pályafutására. – Ez is a játék része, de én nyilván nem ezért vagyok itt, hanem a versenyzés miatt – mondta. – Van életem az F1-en kívül is, nem az F1 jelent mindent az életemben.”

Räikkönen elárulta, ő nem tudja, hány versenyt teljesített eddig, nem is érdekli, mert ezeket csak számoknak tartja. Megkérdezték tőle, hogy szerinte milyenek a tipikus finnek, de ezen sem sokat gondolkodott, mindössze annyit tett hozzá, hogy a finnek általában nyugodtak.

„Nem érzem, hogy bárkinek is bizonyítanom kellene, és az sem érdekel, ha valaki úgy gondolja, hogy nekem ez szükséges. Azért csinálom ezt, mert élvezem. Először is, saját magam miatt kezdtem bele ebbe. Ha valaki másért kellene ezt tennem, akkor nem lennék itt.”

Testhezálló búcsúajándékot kapott

A finn kiemelte a háttérben dolgozó szakemberek munkáját, akik lehetővé teszik a számukra, hogy egyre gyorsabban mehessenek az autókkal, majd megjegyezte, hogy távozásával elvész az együttműködésük egyik legjobb oldala, az, hogy céges üzemanyagkártyára tankolhatott. Az olajtársaság azonban nem hagyta magára Räikkönent, a kemény munka jutalmaként egy új kártyával vettek búcsút a 2007-es világbajnoktól.