Szülővárosa focicsapatának edzője megvédte Hamiltont

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Barcelona, teszt
Lewis Hamilton, team Mercedes, during the Formula 1 testing at the Barcelona Catalunya Circuit, on 15th May 2018 in Barcelona, Spain. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Dino Maamria, az angol negyedosztályban szereplő Stevenage F.C. vezetőedzője kiállt a szülővárosát „nyomornegyednek” nevező Hamilton mellett és szeretné, ha a a csapat egyik mérkőzésére is elmenne.

Úgy tűnik, Stevenage városa rendesen igyekszik kihasználni a Lewis Hamilton által a BBC „év sportszemélyiségéről" döntő díjátadóján keltett médiafelhajtást. Az ötszörös világbajnok akkor „nyomornegyednek" nevezte szülővárosát, majd hiába javította ki magát azonnal, később a városi tanács vezetője, valamint több ismert stevenage-i is felszólalt ellene. Nem mindenki a Mercedes pilótájáról a keresztvizet lehúzva akar azonban hasznot húzni az elszólásból, a helyi focicsapat, az angol negyedosztályban játszó Stevenage F.C. vezetőedzője ugyanis megvédte Hamiltont, és meghívta a csapat egyik mérkőzésére.

A stevenage-i futballklub edzője kiállt Hamilton mellett Forrás: NurPhoto/Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto/Joan Valls

Hamilton gyerekként nehéz körülmények között nőtt fel, egy valódi nyomornegyedhez azonban azért nem lehetett hasonlítani az életkörülményeit. Erre valószínűleg ő maga is rájött még a BBC díjátadójának színpadán, és korrigálta a kijelentést, ez viszont már sokaknak késő volt, és éles kritikát fogalmaztak meg vele szemben.

Dino Maamria, a Stevenage F.C. vezetőedzője nem tartozott közéjük, a játékosként egyszeres tunéziai válogatott szakvezető inkább megvédte Hamiltont.

„[A városnak] nem szabadna túl keményen bánni vele, büszkének kéne lenniük rá. Szerintem egyszerűen csak rosszul válogatta meg a szavait, erre rájött, majd elnézést kért – mondta a menedzser a klub edzőközpontjában. – Büszke arra, ahonnan jött, és az útra, amit bejárt. Szerény családból származik, onnan jutott fel a csúcsra. Büszkének kellene lennünk rá."

Maamria szerint Hamilton egyszerűen érzékeltetni akarta, hogy milyen mélyről indulva is képes lehet valaki nagy dolgokat elérni.

– mondta Maamria már a klub közösségi oldalaira kitett videóban. – Ez a város rengeteg jó embert adott a világnak, művészeket, popsztárokat, első osztályú futballistákat. Mindez lehetséges Stevenage lakosainak."

Dino Maamria úgy gondolja, Hamilton hibázott, de bocsánatot kért, a dolog tehát el van rendezve

Többek között a Hamiltonnal egykorú Ashley Young, a Manchester United angol válogatott szélsője is Stevenage-ben nőtt fel, a vörös ördögökkel pedig Angliában mindent megnyert, amit csak meg lehetett. A futball miatta is népszerű a városban, a helyiek szórakozását azonban a 24 csapatos negyedosztályban jelenleg a 11. helyen álló Stevenage F.C. jelenti,

amelynek egy mérkőzésére Maamria szeretné, ha Hamilton elmenne.

„[Hamilton] a családom barátja, a családja a feleségem családjának a barátja – mondta az edző. – Ha el tudna jönni a Lamex Stadionba az egyik mérkőzésünkre, az fantasztikus lenne. Ha igazán bocsánatot akar kérni, el kellene jönnie szurkolni nekünk, személyesen én hívom meg."