Giovinazzi szerint Räikkönen beszédesebb, mint valaha

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, FIA Gala
5724825 07.12.2018 Formula 1 driver Kimi Raikkonen listens during the news conference ahead of awards ceremony as a part of the FIA General Assembly in St. Petersburg, Russia. Taking place for the first time in Russia, the FIA Annual General Assembly is held in St. Petersburg on December 3-7. Alexei Danichev / Sputnik
Vágólapra másolva!
Antonio Giovinazzi nehéz kezdésre számít majd a 2007-es világbajnok oldalán a Saubernél, de úgy véli, rutinos csapattársa segíteni fogja őt.

F1-es bemutatkozása helyszínén, a Saubernél folytatódik Kimi Räikkönen pályafutása, miután helyet cserélt a Ferrarihoz igazoló Charles Leclerc-rel, és az olasz újonc, Antonio Giovinazzi csapattársa lett. A mezőny egyik közönségkedvence híres arról, hogy keveset beszél és kerüli a nyilvánosságot, de Giovinazzi jó benyomásokat szerzett munkatársáról.

„Charles azt mondta, ő időről időre beszélgetett [Sebastian] Vettellel, de Kimivel csak egy keveset – idézte Giovinazzit az Autosprint. – A tesztnapon viszont annyit csevegtem vele, mint korábban még soha.”

Räikkönen az FIA díjátadóján Forrás: Sputnik/Alexei Danichev

Räikkönen kapcsán a Sky Italiának hozzátette: „Nagyon motiválja ez az új élmény, újra elkezdett nyerni, és ő egy világbajnok, ez nekem is segíteni fog, hogy fejlődjek. Nem fog megtagadni tőlem semmilyen segítséget” – vélte az olasz fiatal, aki a Ferrari támogatását élvezve ülhet be a Sauber versenyzői ülésébe.

Giovinazzi korábban indult már F1-es futamokon a Saubernél a sérült Pascal Wehrlein helyetteseként, és rendszeresen tesztelt is, de főállású versenyzőként most debütál a világbajnokságban.

„Az biztos, hogy kétévnyi kihagyás után nyomás lesz rajtam a versenyhétvégén, de ez nekem hiányzik is – idézte a Racefans. – Az első néhány futam azonban természetesen kemény lesz, mert egy világbajnok ül majd mellettem sokévnyi tapasztalattal. Az én részemről csak végeznem kell a dolgomat, magammal foglalkozni, versenyről versenyre fejlődni, aztán majd az év végén meglátjuk, hogy ez elég-e vagy sem.”

View this post on Instagram

First line at @sauberf1team Christmas party.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

A finn pilóta és Giovinazzi is kipróbálta már az idei Saubert a szezonzáró utáni gumiteszten, Räikkönen szerint a svájciak autója nem volt nagyon más, mint amit a Ferrarinál megszokott, és úgy vélte, régi-új istállójának is megvan mindene, ami a sikerekhez kell.

„Sok új ember van, de rendelkeznek azzal, ami szükséges – mondta. – Az eszközök adottak, jó a szélcsatorna, és minden egyéb, ami egy jó autóhoz kell – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak. – Mi is a Ferrari-motort használjuk, úgyhogy tudjuk, mire képes. Fontos volt, hogy rögtön kipróbálhattam az autót, hogy kiderüljön, gyorsan meg kell-e oldani valamit, de minden rendben ment.”