Hamilton nem akar visszavonulása után az F1-ben dolgozni

Forma-1, Lewis Hamilton,Mercedes-AMG Petronas, FIA Gala
5724793 07.12.2018 Formula One F1 driver Lewis Hamilton speaks to the media before the awards ceremony as a part of the FIA General Assembly in St. Petersburg, Russia. Taking place for the first time in Russia, the FIA Annual General Assembly is held in St. Petersburg on December 3-7. Alexei Danichev / Sputnik
Vágólapra másolva!
Még két évig szinte biztosan láthatjuk Lewis Hamiltont a Forma-1-ben versenyezni, utána azonban lehet, hogy a Mercedes pilótája teljesen eltűnik a száguldó cirkusz közeléből.

Lewis Hamiltonnak még két év van hátra a nyáron meghosszabbított szerződéséből, az ötszörös világbajnok pedig már most a mezőny harmadik legidősebb tagja, emiatt aztán időről időre felvetődik vele kapcsolatban, hogy mihez is kezd majd, ha szögre akasztotta a sisakját. A Tommy Hilfiger divatmárkával kötött együttműködése kapcsán nem elképzelhetetlen, hogy ezen a területen helyezkedjen el, legutóbbi nyilatkozata pedig arra enged következtetni, hogy legalábbis nem a száguldó cirkuszban maradva, valamilyen más szerepkörben tervezi megkezdeni a sportolói karrierje utáni életet.

Hamilton már most is nagyon elfoglalt az F1-en kívül, vélhetően a sportkarrier utáni életét is ebben az időszakban készíti elő Forrás: Sputnik/Alexei Danichev

Hamilton 2007-ben mutatkozott be az F1-ben, amennyiben pedig kitölti 2020 végéig szóló szerződését, közel 36 évesen 14 szezon áll majd a háta mögött. Nem idegen a száguldó cirkuszban, hogy egyes pilóták a sorozat közelében maradnak televíziós szakértőként, vagy esetleg a csapat tanácsadójaként, elég csak visszagondolni Michael Schumacherre, aki első visszavonulása után is rendszeresen feltűnt a Ferrari garázsában a versenyeken.

Hamilton egyelőre igyekszik nem sokat gondolni az F1 utáni éveire, de azt elismerte, hogy már most is azon dolgozik, hogy legyen mivel foglalkoznia a visszavonulása után.

„Nem tudom, hogy mi lesz velem az F1 után, sok sportoló a visszavonulás előtti teljes életét ugyanazzal töltötte, én is nyolcéves korom óta versenyzem, mindig erre koncentráltam – nyilatkozta egy szponzorrendezvényen. – Az F1-en kívül töltött időmben megpróbálom kitalálni, hogy mi mást szeretnék csinálni, miben szeretnék részt venni."

Egy dolgot már most tud, nevezetesen, hogy nem szeretne a Mercedesnél maradni valamilyen más szerepkörben.

„Természetesen szuperkönnyű lenne eljönnöm az összes versenyre, miután visszavonultam, és mondjuk Toto [Wolff, a Mercedes csapatfőnöke] helyettesének lennem. Évek óta itt vagyok, pont annyira jól ismerem [a sportot], mint bárki más, de én inkább valami újat szeretnék tanulni."

Nem valószínű, hogy Hamiltonból lesz az új Toto Wolff Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Az sem elképzelhetetlen, hogy 2020 után is versenyezni fog, ez vélhetően a 2021-es átfogó szabályváltozásoktól, és az elkövetkező két év eredményeitől is függ. „2021-ben sokat változnak a szabályok, a Forma-1 nagy változáson megy keresztül az új menedzsmenttel.

Toto Wolff az FIA év végi díjátadójának sajtótájékoztatóján Hamiltonról is beszélt. Arról kérdezték a Mercedes csapatfőnökét, hogy szerinte miben javult az ötszörös világbajnok az előző idényhez képest, mire Wolff elmesélte, hogy bár

versenyzője szinte hibátlan szezont futott, magával így sem volt elégedett.

„Nehéz lenne egyetlen aspektust kiemelni, mindannyiunknak jobbnak kell lennie holnap, mint ma. Ő versenyzőként és emberként is minden évben jobb lett, amióta együtt dolgozunk, az idén alig hibázott. Pont tegnap beszélgettünk erről a repülőn, ahol elkezdte sorolni, hogy ebben, ebben és ebben sem volt elég jó. Ez olyan képesség, ami hihetetlenül fontos a fejlődéshez."