Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke szerint meg kell majd védenie Charles Leclerc-t, hogy a Scuderiánál rá nehezedő nyomás ne roppantsa össze. Látott már példát erre.

Izgalmas versenyzőpárossal készül a 2019-es szezonra a Ferrari, miután elküldték eddigi utolsó világbajnokukat, Kimi Räikkönent, így Sebastian Vettel csapattársa az ifjú tehetség, Charles Leclerc lett. Leclerc eddig mindössze az idei szezont teljesítette az F1-ben, és bár remek eredményeket hozott a Sauberrel, sokan úgy tartják, hogy túl korai őt a Scuderiához vinni.

Az ellenzők egy része szerint Leclerc pontokat vehet el a várhatóan ismét a világbajnoki címre hajtó Vetteltől, konfliktus alakulhat ki köztük, vagy az ifjú monacói pilótát összeroppanthatja a nyomás, ami a Ferrarinál éri a csapat tagjait. Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke már készül erre a helyzetre.

Vettel marad a húzónév? Forrás: AFP/2018 Getty Images/Mark Thompson

„Ahogy mindig is mondtam, egy pilóta első ellenfele a csapattársa, de szerintem Charles még fiatal, tapasztalatot kell gyűjtenie – mondta az RTL-nek. – Nem könnyű feladat a Ferrarinál vezetni, mert az ember ilyenkor egy Forma-1-es élcsapatot, és a Forma-1 történetének egy hatalmas szeletét képviseli.”

Ez az első alkalom, hogy változik a Ferrari pilótafelállása, mióta Arrivabenét kinevezték a csapat élére, de a döntést ő hozta meg Leclerc leszerződtetéséről. Noha még csak öt éve dolgozik a Ferrari csapatfőnökeként, korábban a főszponzort képviselte, így évtizedek óta az F1 közelében van, és látott már megtört tehetségeket is.

Leclerc a Ferrari pilótaprogramjának első növendéke, aki a Scuderia versenyzője is lett Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

„Ha emlékszik Ivan Capellire, ő is remek pilóta volt, és véleményem szerint remek ember is, de a nyomás valahogy tönkretette őt. Ez a srác az előző évben nagyon-nagyon jó volt a Leyton House-nál, úgyhogy nem akarok ugyanígy járni Charles Leclerc-rel. Szerintem Sebastian lesz az első, aki kész lesz segíteni neki, hogy egy napon világbajnok lehessen, de

Vettel a szezon elején Lewis Hamilton első számú kihívója volt, de vezetői hibák és a Ferrari melléfogásai miatt végül alaposan kikaptak az immáron ötszörös világbajnoktól és a Mercedestől. A Ferrarinál közben munkába állt sportigazgatóként Laurent Mekies, az eddigi operatív vezető, Jock Clear pedig Leclerc oldalára kerül valamilyen mérnöki pozícióban.