Verstappen szerint a futamon a Red Bull erősségére lesz szükség

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Abu-dzabi Nagydíj
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 23: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during practice for the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 23, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1XKTA397S2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Ismét megcibálhatja a Mercedes és a Ferrari bajszát a Red Bull, mivel arra számítanak, hogy az egyik erősségük döntő fontosságú lesz a versenyen.

A szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj pénteki szabadedzésein is folytatódott Max Verstappen jó sorozata, a holland pilóta az első tréninget az élen, a másodikat a 2. helyen zárta úgy is, hogy kiszélesítette a pályát, és kárt tett autójának padlólemezében. Elmondása szerint ez nem hátráltatta a munkáját, ennek is köszönhette, hogy Brazíliához hasonlóan az Emirátusokban is jobban állnak a vártnál.

„Nem hiszem, hogy a magas kerékvetők a későbbiekben gondot okoznak majd. Ahogy a szezon során eddig is láthattuk, jók vagyunk a gumikezelés terén, és arra számítok, hogy ezen a pályán is ez lesz a jó eredmény egyik kulcsa, ez remélhetőleg megint a kezünkre játszik. A gumik terén rövid- és hosszú etapokon is jól állunk, elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok mentek eddig.”

A szezon alkonyára a Red Bull lett az egyik legjobb autó Forrás: Lars Baron/Getty Images

Csapattársa, Daniel Ricciardo árnyékként követte ma Verstappent a 2-3. helyen, a továbbiakra nézve azt reméli, hogy végre megszakad a Monaco óta tartó kálváriája, és a Red Bullnál töltött utolsó hétvégéjén végre felállhat a dobogóra, szerinte ez akkor sikerülhet, ha az időmérőn is jól tud szerepelni.

„A gumik a melegben nagyon kopnak, és ez szerintem segít nekünk. A hiperlágy az első, az ultra- és a szuperlágy inkább hátul. A gumikat általában olyan jól vagy jobban kezeljük a többieknél, ezt ki kell használnunk a versenyen. A hosszú etapjainkon is erősnek tűntünk, a rövidebb etapokon viszont még találnunk kell valamit az autóban.”

Ricciardo dobogót remél Forrás: Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool

Noha a Renault erőforrás és az autó egyéb megbízhatósági problémái miatt a világbajnoki címért az idén sem küzdhettek, Christian Horner a Sky Sportsnak azt mondta, a csomagjuk az idényzáróra összeállt.

„Most már nagyon jó az autónk, remekül működteti a gumikat, és nem terheli meg azokat. Az RB14 az egyik legjobb karosszéria, amit készítettünk, gyönyörűen üzemel. Az utolsó szektorban az autó nagyon-nagyon erős. Ígéretes, hogy a hosszú etapokon igen jó tempót mutattunk, nem szenvedtünk a kopástól, pedig a Ferrari és a Mercedes panaszkodott erre.”