Ricciardo: A 2014-es előzéseim új színt hoztak az F1-be

Forma-1, Ausztrál Nagydíj 2014, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 16: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing drives on his way to finishing second during the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 16, 2014 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Mason/Getty Images) *** Local Caption *** Daniel Ricciardo // Getty Images / Red Bull Content Pool // 1419328540395-1656390476 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Blogbejegyzésben búcsúzik az ausztrál pilóta a Red Bulltól. Úgy érzi, 2014-ben meglepte az F1 világát azzal, hogy magasabb szintre emelte az előzéseket.

Állandó probléma az F1-ben, hogy a versenyzők nehezen tudják megelőzni egymást, de Daniel Ricciardo gyakran fittyet hány erre, és meglepi az ellenfeleit. Szinte védjegyévé vált a messziről indított, „bevetődéses” előzés, ennek már egyebek mellett Kimi Räikkönen (Monzában) vagy Valtteri Bottas (Kínában) is áldozatul esett.

Ricciardo már a Red Bullnál töltött első F1-es szezonja során meglepetést okozott, hiszen három futamgyőzelmet ért el 2014-ben, míg a világbajnoki címet védő csapattársa, Sebastian Vettel egyet sem. Az ausztrál pilóta úgy emlékezik arra a szezonra, hogy „számomra az volt a legmókásabb és a pályafutásom legfontosabb éve.”

Ricciardo a 2014-es Ausztrál Nagydíjon Forrás: Red Bull/Clive Mason/Getty Images

„Nagy győzelmeket szereztem, és óriási csatát vívtam Fernando [Alonso] ellen Németországban, ahol nagyon keményen, de sportszerűen küzdöttünk, és utána méltatott is kissé, ami számomra akkor nagy dolog volt. Úgy érzem, ’14 nem csak engem és az én hozzáállásomat formálta, a többiektől látott előzések szintjét is emelte a sportágban.”

„Talán tőlem tanulták, abból, ahogy én versenyeztem, úgyhogy talán új mércét állítottam, és megmutattam az embereknek, hogy mi minden lehetséges. Utána a többi pilóta is hajlandó volt próbálkozni. Megértem, ha ez kicsit felvágósnak hangzik, de én ezt tényleg így hiszem. Nem mondom, hogy mindenki képes erre, de legalább többen próbálkoznak!”

Ricciardo köszönetet mondott versenymérnökének, Simon Rennie-nek, és a szerelőknek, akik egyebek mellett az idei Kínai Nagydíjon elért győzelméhez is hozzásegítették őt. Megerősítette, hogy a jövő heti teszteken nem vesz részt, utána viszont a Red Bull karácsonyi partijára ő is hivatalos.

„Én viszont úgy érzem, helyes [ott lenni] a gyárban és az egész csapatnál dolgozók miatt, hogy kimutassam mindenkinek a hálámat az elmúlt 5 év során nyújtott munkájukért. Utána meg irány az új csapatomhoz, majd jön egy utolsó repülőút, hogy némi pihenőre menjek otthon, Ausztráliában.”