Vágólapra másolva!
Nem sikerült megnyernie a bajnoki címet, mégsem lehet csalódott Bereznay Dániel, aki stílusosan, a dobogó tetején zárta az F1 e-sport szériájának második évadát.

A nagydöntővel véget ért az F1 Esports Pro Series második évada. A bajnoki serleget a címvédő Brendon Leigh vihette haza, a konstruktőrök között pedig akárcsak a valóságban, itt is a Mercedes nyert. Nekünk azonban ennél jóval lényegesebb, hogy Leigh csapattársa, a másik Ezüstnyíllal versenyző Bereznay Dániel végzett az összetett második helyén, az idényt pedig stílusosan, győzelemmel zárta a virtuális Abu-dzabiban.

A kétnapos grand final a szezon eddigi fordulóihoz hasonlóan szokás szerint Londonban, a Gfinity Arénában zajlott. Az első napon két versenyt rendeztek, a kérdés pedig az volt, hogy Leigh már ezeken bebiztosítja-e a bajnoki címet, vagy az utolsó két futamra marad a döntés

Bereznay Dániel második versenyét nyerte az idén Forrás: BrigiPix/Brigipix

Bereznay Dániel az ötödik helyről kezdte a hetedik futamot, amelyet Hockenheimben rendeztek. Egy hellyel csapattársa mögött rajtolt, egy ideig pedig árnyékként követte a címvédőt, a kerékcsere után azonban nem tudta tartani a lépést, így végül a hatodik helyen végzett, míg Leigh második lett.

A nyolcadik fordulóban Dani csak a 11. helyről rajtolhatott a szingapúri pályán, miközben Leigh a második helyet szerezte meg az időmérőn. A magyar versenyző remekül jött el a szűk utcai aszfaltcsíkon és az első pár kanyar után már a 8. helyen találta magát, csapattársa azonban jóval előrébb volt nála. Olyannyira, hogy végül a futamot is ő nyerte, a magyar versenyző azonban két remek előzést is bemutatva végül negyedik lett, amivel

életben tartotta bajnoki esélyeit a másnapi utolsó két futamra.

Az utolsó előtti fordulóban Dani már az időmérőn hátrányba került, Leigh a pole pozícióból indult, miközben ő a harmadik rajtkockát szerezte meg, a rajt után ráadásul veszített egy helyet, majd beszorult a két Toro Rosso mögé. A negyedik körben megelőzte az egyiket, majd a kerékcserével a másikat is, Leigh-t azonban nem tudta elkapni.

Brendon Leigh és Bereznay Dániel fölényes győzelemhez segítette a Mercedest

A szezonnak ezzel azonban még nem volt vége, jöhetett az idényzáró Abu-dzabiban. Leigh a második, Bereznay a harmadik hejről kezdhette meg a versenyt, előbbi azonban megelőzve Frederik Rasussent már a rajt után az élre állt. A sorrend a bokszkiállással sem változott, két körrel a vége előtt azonban eljött a magyar fiú nagy pillanata. Az egész szezon során késhegyre menő csatákat vívó Leigh és Rasmussen öldöklő csatába kezdett, aminek az lett az eredménye, hogy

Bereznay nevető harmadikként mindkettejüket megelőzte, és bemasírozott az első helyen a célba,

miközben a második helyen befutó Leigh három másodperces időbüntetése miatt csak az ötödik lett. Az összetettben Leigh 216 ponttal zárt az élen, Dani 166 egységgel lett második, Frederik Rasmussen 127-tel követte. A csapatok között a Mercedesnek óriási volt az előnye, 382 pontot gyűjtött az idény során, míg a második helyen záró Toro Rosso 210-et, a harmadik Sauber 119-et.