Vágólapra másolva!
Fernando Alonso jövőre második alkalommal indul el a legendás oválpályás versenyen, hogy végre elérje hőn áhított célját.

Eldőlt, hogy Fernando Alonso a sportautó-világbajnokság mellett hol fog versenyezni jövőre, a McLaren ugyanis bejelentette, hogy 2017 után 2019-ben is indít autót az Indianapolis 500-on, a volánnál pedig a kétszeres világbajnok foglalhat helyet. Alonso régóta dédelgetett vágya, hogy teljesítse az eddig csak egyetlen ember, Graham Hill által elért mesterhármast, azaz a Triple Crownt. A spanyolnak a monacói F1-es futam és a Le Mans-i 24 órás után már csak a legendás oválpályás viadal hiányzik ehhez.

Alonso másodjára vesz részt az Indy 500-on Forrás: Chris Owens 2017/Chris Owens / Ims Photo 2017

„Egy ideje már világossá tettem a vágyamat a Triple Crown-nal kapcsolatban. Elképesztő élményben volt részem Indianapolisban 2017-ben,

– nyilatkozta Alonso. – Mindig is ez volt az első számú választásom, amennyiben a csapat úgy dönt, hogy részt vesz, úgyhogy el vagyok ragadtatva. Ez egy kemény verseny, a legjobbak ellen kell megküzdeni, ezért hatalmas kihívás lesz, de versenyzők vagyunk, ezért versenyzünk. Az egyik legjobban várt dolog, hogy újra láthassam a szurkolókat, akik fantasztikusak.”

A szurkolók tavaly vastapssal fejezték ki tiszteletüket, miután feladta a versenyt Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jared C. Tilton

Alonso 2017-ben sem vallot szégyent, még vezette is a versenyt, végül azonban motorhiba miatt kiesett. Zak Brown, a McLaren ügyvezetője szerint befejezetlen ügyük van az Indy 500-zal,

arról azonban nem történt bejelentés, hogy melyik IndyCar-csapattal együttműködve, és milyen motorral vesznek részt a legendás futam 103. kiírásán.

Tavalyelőtt a Hondát használó Andretti Autosporttal szövetkeztek. „Egyetlen Indy 500 sem sétagalopp, hanem óriási kihívás. A lehető legnagyobb tisztelettel vagyunk a verseny és a résztvevői iránt, ezért nincsenek illúzióink. A McLarennél azonban elsősorban versenyzők vannak, miként Fernando is az” – mondta Brown.