Mick Schumacher családi mesterhármast érhet el a Macau GP-n

Forma-1, Mick Schumacher, Michael Schumacher
PHOTOMONTAGE: Ferrari team boss about Mick Schumacher "How could we say no to this name?" In Formula 3, Mick Schumacher is currently fighting for the title. No wonder his name is already circulating in Formula 1 teams. Also Ferrari does not seem to be averse. The Ferrari bosses can well imagine a future of Mick Schumacher at the traditional team and dawith follow in the footsteps of his father Michael Schumacher. A portrait, picture by Michael Schumacher hanging in the Hall of Fame. Formula 1: GP of Austria, Red Bull Ring Zeltweg, Spielberg, season 2017, on 09.07.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Az F3-as Európa-bajnokság idei győztese, Mick Schumacher történelmet írhat a híres, makaói F3-as világkupa futamon.

A Makaói F3-as világkupa futamon folytatódik – és valószínűleg zárul – Mick Schumacher pályafutásának F3-as szakasza, az idei Európa-bajnok november 15-18. között ismét rajthoz áll az embert próbáló utcai helyszínen, ahol Michelisz Norbert is pályára lép majd a WTCR mezőnyében.

Mick Schumacher ráadásul egy példátlan rekordot is elérhet, hiszen ha az eb-n látott formáját át tudja menteni és győzni tud, a Schumacher-család lesz az első, amelynek három tagja is megnyeri az utcai futamot.

Mick egyre feljebb lépked a ranglétrán Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

Mick édesapja, a korábbi hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher 1990-ben győzött itt (éppen Mika Häkkinennel csatázva), nagybátyja, Ralf Schumacher pedig 1995-ben győzedelmeskedett a szűk és tempós utcai pályán.

– idézte Micket az FIA előzetese. A német pilóta már tavaly is szerencsét próbált a makaói viadalon, akkor a leggyorsabb kör már az övé lett, azonban csak a 16. helyezést érte el. Az idei szezon során a teljesítménye sokat javult, Európa-bajnok lett, így a világkupa-futamon is jó eséllyel indul a 28 fős mezőnyben.

Michael Schumacher a kék autóban üldözte Mika Häkkinent 1990-ben Forrás: AFP/Mandel Ngan

„Közel kerülni a falhoz, és néha még a határokat is átlépni – mondta Mick, amikor arról kérdezték, mi a legérdekesebb a makaói futamon. – Nagyon várom már, hihetetlen vezetni ezen a pályán” – tette hozzá az idei verseny kapcsán.