Vágólapra másolva!
Az F1-től búcsúzó Fernando Alonso hasznos tanácsokkal látja el a McLaren újonc pilótáját, Lando Norrist. Carlos Sainz még csak gyűjtögeti a kérdéseit.

A mezőny egyik legrutinosabb tagja, Fernando Alonso a szezon végén elhagyja a McLarent és az egész F1-nek búcsút mond csapattársához, Stoffel Vandoorne-hoz hasonlóan. A helyükre Carlos Sainz és az újonc Lando Norris érkezik, így a McLarennek nem lesz olyan pilótája, aki már legalább dobogóra állhatott az F1-ben.

Bár Alonso olykor hadilábon áll az F1-gyel, Norris elmondása szerint a McLarennél nem romlott meg a hangulat, ő maga is számíthat Alonso tanácsaira, akivel az idei daytonai 24 órás verseny óta barátságot ápol. Norris szerint hasonló a helyzet Vandoorne-nal is, de vele kevesebb időt töltöttek együtt.

Alonso nem csak a mérnökeinek magyaráz Forrás: LAT Images/Steven Tee

„A versenyhétvégen segített már nekem, mondta, hogy erre vagy arra figyeljek, és azt is elárulta, hogy mivel küszködhetek, milyen problémáik voltak az autóval az elmúlt néhány hét során” – mondta Alonsóról a brit pilóta az F1 hivatalos weboldalának. – Ezek a vezetéssel kapcsolatosak, egyáltalán nem arról, hogy a pályán kívül mi a teendő. Nagyon segítőkész volt a tanácsaival.”

Norris kapcsán a McLaren csapatfőnöke, Zak Brown elárulta, az ifjú brit pilóta egyáltalán nem rettent meg attól, hogy Alonso oldalán vezetett egy szabadedzésen, és akkor sem kezdett ujjongani, amikor elmondták neki, hogy jövőre a McLaren versenyzője lesz, hanem tette a dolgát, és folytatta a felkészülést. Ez Brown szerint az érettség jele.

Csoportkép az autóbemutatóról, jövőre csak Norris (balra) és Brown (jobbra) lesz a csapat tagja Forrás: Steven Tee/LAT Photographic/Steven Tee

Az F2 idei 3. helyezettjéhez hasonlóan Sainz is gyűjti már a kérdéseit, amikkel honfitársához fordulhat, de a Renault versenyzője egyelőre nem kereste meg Alonsót.

„Még nem. Nem nagyon. Ez talán majd az év későbbi szakaszában történik majd meg, de az biztos, hogy megkérdezek majd néhány dolgot” – mondta.