Leclerc: Semmi sem tiltja, hogy megküzdjek Vettellel

Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, 2017, Ausztrál Nagydíj
LECLERC Charles (fra) reserve driver Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari ambiance portrait during 2017 Formula 1 championship at Melbourne, Australia Grand Prix, from March 23 To 26 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A Ferrari új pilótája elfogadja, hogy kiteszi a Ferrari, ha jövőre nem állja meg a helyét. Szerinte tudja kezelni a nyomást, ami a Scuderia versenyzőjeként ránehezedik majd.

A csapattól szokatlan módon rutintalan versenyzőt igazolt a 2019-es szezonra a Ferrari, a veterán Kimi Räikkönen helyét az idei újonc, Charles Leclerc veheti majd át Sebastian Vettel oldalán. Leclerc a Ferrari pilótaprogramjának növendéke, de sokan úgy tartják, egy szezonnal a háta mögött még túl fiatal, hogy a Ferrari versenyzője legyen egy négyszeres világbajnok csapattársaként.

Leclerc az F1 hivatalos podcastjában kijelentette, „egyáltalán nem” nyugtalan attól, hogy csatlakozhat a Ferrarihoz. Úgy tartja, általában sem hajlamos az idegességre, bár elismerte, hogy a sportban akad néha feszültség és a rajtnál dolgozik benne is az adrenalin, de ezt nem nyugtalanságként fogta fel.

Jövőre újra vörösben láthatjuk Leclerc-t Forrás: DPPI/Florent Gooden

„A nyomást szerintem tudom kezelni, mert a mentalitásomból adódóan egyáltalán nem érzek terheket. Tudom, sokan mondják, hogy a Ferrarinál érezhető nyomás magasabb szintű, de a hozzáállásom lehetővé teszi, hogy lerázzam magamról a nyomást. Nem igazán foglalkozom azzal, hogy mások mit várnak tőlem. Én csak magamra összpontosítok és

A monacói pilóta Ricardo Rodriguez 1961-es érkezése óta a legfiatalabb versenyző lesz a Ferrari kötelékében, felmerültek olyan aggályok is, hogy Vettel tönkreteheti majd a pályafutását, ha Leclerc vereséget szenvedne. Ő azonban úgy véli, elég őszinte ahhoz, hogy kezelni tudja az esetleges kudarcokat is.

Leclerc a Ferrari kötelékében nőtt fel Forrás: Ferrari

„Ha jövőre nem vagyok elég jó, akkor a Ferrarinak el kellene küldenie, és ez teljesen értehető lenne a számomra. Én ezt így látom. Ha elég jó vagyok, akkor megérdemlem, hogy ott legyek. Ha nem, akkor azt érdemlem, hogy kiszoruljak, és ez sok terhet levesz a vállaimról.”

Leclerc kijelentette, „abszolút nincs” semmi a szerződésében, ami megakadályozná, hogy megküzdhessen Vettellel.

„Tudom, sokan ezt hiszik, és ők nem fogják meggondolni magukat azért, mert én ezt állítom – mondta. – Itt azonban úgy van, ahogy minden más csapatnál is; az ember egyenlő státusszal kezd, aztán egy adott ponton az egyik pilóta a világbajnokságért küzd, a másik meg nem. Ilyenkor szerintem normális, hogy a második pilóta segíti az elsőt. Erre én is kész vagyok, ha én leszek a második, és már nem lesz esélyem a világbajnoki címre. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy kettesszámú pilótának megyek oda.”