Vágólapra másolva!
Szállítási nehézségek miatt lehet, hogy nem érnek oda időben a kenőanyagok a Renault motort használó istállókhoz.

Bár a Trami névre keresztelt tájfun várhatóan megkegyelmez a Japán Nagydíjnak, az időjárás viszontagságai így sem kerülik el az F1-es istállókat a hétvége során. Az Auto Motor und Sport tudósítója, Tobias Grüner szerint két csapat is bajba kerülhet a pénteki nap során, szállítási nehézségek miatt.

Bár az istállók felszerelése gond nélkül megérkezett Szocsiból Szuzukába, a beszállítók termékeivel nem ez a helyzet. Grüner szerint a Renault gyári istállója és a McLaren még mindig várja a kenőanyagaik megérkezését. Elsősorban a motorolajok hiányoznak, ezek a tájfun miatt késve tudtak csak megérkezni Japánba.

Egy F1-es Renault-t a Párizsi Autószalonon is kiállítottak, nem ez hiányzik Szuzukából Forrás: Sputnik/Irina Kalashnikova

A szállítmányt aztán a japán vámhatóság vette kezelésbe, ezért egyelőre Tokióban van. Amennyiben nem érkezik meg holnap délelőttre, a Renault és a McLaren pénteken nem tud pályára lépni. A szintén Renault motorokat használó Red Bullt a probléma nem érinti, mert ők a BP/Castrol helyett az ExxonMobil termékeit használják, az ő szállítmányuk megérkezett Japánba.

A mezőny nem bízta a véletlenre az utazást,

a pilóták egy része és sok csapattag is közvetlen charterjárattal utazott Szocsi és Szuzuka között, de voltak, akik közben visszatértek Európába. Közöttük van Kimi Räikkönen is, aki a két futam között hazaugrott a családjához Svájcba, majd Japánban a landoláskor örömmel nyugtázta, hogy „Iceman”, vagyis Jégember feliratú járművek fogadták őt a repülőtéren.

View this post on Instagram

My gang.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on