Hamilton: Semmi értelme elküldeni Räikkönent a Ferraritól

Forma-1, Orosz Nagydíj, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari
5648652 27.09.2018 Ferrari Formula One pilot Kimi Raikkonen of Finland talks to the media in the paddock at the Sochi autodrom in Black Sea resort of Sochi, Russia, September 27, 2018. Formula One 2018 VTB Russian Grand Prix will take place in Sochi on September 28-30. Alexey Kudenko / Sputnik
Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótája nem érti a Ferrari döntését, közben a Saubernél már most igyekeznek, hogy jó autót adhassanak a 2007-es világbajnoknak.

Fontos személycsere jön a Ferrarinál a szezon végén, mivel a csapat eddigi utolsó világbajnoka, Kimi Räikkönen elhagyja a fedélzetet, és jövőre a Sauber pilótájaként folytatja a pályafutását. Räikkönen szeretett volna maradni, de a Ferrari menedzsmentje a fiatalítás mellett döntött, és Charles Leclerc-nek szavaztak bizalmat.

A döntés vegyes fogadtatásban részesült, sokak szerint ideje az elmúlt 5 évben futamot nem nyerő Räikkönent lecserélni, mások úgy gondolják, hogy a finn pilóta még mindig elég jó versenyző a Ferrarinak, és korainak tartják Leclerc előléptetését. Az értetlenkedők táborát gyarapítja Lewis Hamilton is.

Räikkönen visszatér a Sauberhez Forrás: Sputnik/Alexey Kudenko

„Meggyőződésem, hogy a Ferrari egy nagyon fontos pilótát veszít el – mondta Hamilton a svájci Blicknek. – Számomra ennek semmi értelme. Ő kivételes szakember és szenzációs pilóta. Továbbra is az egyik kedvenc versenyzőm” – mondta a brit pilóta, aki korábban elárulta, videojátékokban gyakran választotta Räikkönent, mielőtt ő maga is bekerült az F1-be.

A Sauber csapatfőnöke, Frédéric Vasseur korábban nagy lehetőségnek nevezte, hogy leigazolhatják Räikkönent,

és Simone Resta, a Ferraritól elcsábított technikai igazgató is szívesen látja a finn pilótát. „Ő a kevés világbajnokok egyike, nagy erősítést jelent a munkánknak, nagyon örülök, hogy csatlakozik hozzánk. Még mindig gyors versenyző, így hozzájárulhat a projektünkhöz, nagy ambíciókkal próbálunk előrelépni, és ennek ő is a részese lehet” – mondta a finn C More Max műsorában.

Valószínűleg ez az utolsó szezon, amikor Räikkönen komolyan küzdhet Hamiltonnal Forrás: DPPI/Florent Gooden

Resta ugyanakkor kiemelte, hogy nem Räikkönennek fejlesztik az új autót, és azt sem tudta megmondani, hogy a finn versenyző teszteli-e az idei modellt a Mexikói Nagydíj után zajló Pirelli gumiteszten. „Először is gyors autót kell építenünk, ami mindkét pilótánk számára erős lesz. Ki kell használnunk a lehetőséget, amit az új szabályok adnak, ez nagyon fontos nekünk,

Azt viszont nem tagadta, hogy a Saubernél már nagyon várják Räikkönen visszatérését a 2001-es bemutatkozása után. „A csapatnál nagy a lelkesedés a csatlakozása kapcsán, de leszegett fejjel, sokat kell dolgoznunk, fejleszteni az autót, hogy felkészüljünk a következő szezonra, ez a célkitűzésünk.”