Vágólapra másolva!
Az amerikai istálló ugyanazzal a két versenyzővel folytatja jövőre, akiket idén alkalmaztak, vagyis a sokat szidott Grosjean megkapja az újabb esélyt.

A Haas 2019-es versenyzői felállásával kapcsolatban az volt a fő kérdés, hogy az idén ismét rengeteg balesetbe keveredő, ellenfelei által is sokat kritizált Romain Grosjean kap-e még egy esélyt az F1-ben, és pénteken kiderült a válasz: igen, az amerikai csapat szerződést hosszabbít vele 2019-re. Kevin Magnussennel szintén, de ez nem meglepő, mert a jól teljesítő dán pilóta a 3. helyen áll a "B ligában", az ő maradásában nem sokat kételkedtek.

A hivatalos közleményben a csapatfőnök Günther Steiner kiemelte a tapasztalt pilóták szükségességét az autófejlesztés érdekében, s mivel ennek a kritériumnak Grosjean és Magnussen megfelel, továbbá "az istálló jelentősen fejlődött a tavalyi évről az ideire,

A korábban a McLarentől és a Renault-tól egy év után elküldött Magnussen érthető módon ennél a csapatnál érzi magát a legjobban, amelynél a harmadik szezonjára készülhet majd. "Nincs bürökrácia, minden gördülékenyen megy. Gene Haas a hatékonyságot helyezi előtérbe, Günther Steiner pedig igen hatékony környezetet teremtett, hogy mindenkiből a legjobbat hozza ki. Hiszünk egymásban, ennek köszönhetők az eredményeink" – mondta.

Az Ekstrabladet információi szerint Magnussennel 2020 végéig hosszabbított a Haas és 2021-re is opciójuk van.

Grosjean marad Magnussen csapattársa Forrás: DPPI/Florent Gooden

Az istállót a 2016-os debütálása óta szolgáló Grosjean "megtiszteltetésnek" érzi, hogy részese lehet a Haas fejlődésének, és "lenyűgözőnek" tartja, amit ilyen rövid idő alatt közösen elértek.

A következő négy versenyen azonban roppant óvatosnak kell lennie,

mert ha összegyűjt 3 büntetőpontot, egy futamra eltiltják.

Egy súlyos vétségért 3-at szoktak kiosztani a sportfelügyelők, de több kisebb kihágással is könnyen össze lehet szedni ennyit. A Mexikói Nagydíjat követően 1 pontja elévül a franciának, majd a Brazil után újabb 2.

"Biztosra kell mennem, hogy semmi ostobaságot sem csinálok, ugyanakkor továbbra is keményen fogok hajtani és versenyezni – nyilatkozta. – Néhány büntetőpontom jogos, némelyik megkérdőjelezhető, de ez van." Főnöke szerint Grosjean "nagyon vékony jégen táncol."

A Haas bejelentése azt is jelenti, hogy Esteban Ocon egyetlen mentsvára a nehéz időket élő Williams lehet, ezt ő is így érzi. A tehetséges pilótát a mercedeses kötődése miatt kosarazta ki több istálló, és könnyen lehet, hogy jövőre nem jut neki versenyzői ülés az F1-ben.

Az eddig bejelentett 2019-es csapatfelállások

Csapat Versenyző 1 Versenyző 2
Mercedes Lewis Hamilton Valtteri Bottas
Ferrari Sebastian Vettel Charles Leclerc
Red Bull Max Verstappen Pierre Gasly
Force India*
Williams
Renault Daniel Ricciardo Nico Hülkenberg
Toro Rosso
Haas Kevin Magnussen Romain Grosjean
McLaren Carlos Sainz Lando Norris
Sauber Kimi Räikkönen Antonio Giovinazzi

* Várhatóan más néven