Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótája szeretne már az idén ízelítőt kapni néhány 2019-es alkatrészből, és nem várna jövő tavaszig, hogy megismerje a hatásukat.

Hat futammal a világbajnokság vége előtt Lewis Hamilton 40 pontos előnyre tett szert az egyéni pontversenyben, ami bár nem behozhatatlan, lehetőséget nyújt a számára, hogy gazdálkodjon vele. Amennyiben Hamilton az idén nyer még egy versenyt, valószínűleg bebiztosítja az újabb címvédést, így már gondolhat a 2019-es szezonra is.

A Mercedes most lendületben van, a Brit Nagydíj óta Hamilton csak a Belga Nagydíjat nem nyerte meg, de ott is versenyben volt Sebastian Vettellel a végső sikerért. Hamilton szeretné kihasználni a csapat lendületét, és próbálja hajszolni a mérnököket, hogy véglegesítsék a 2019-es alkatrészek első specifikációját, így akár már az idei hétvégék egyikén tesztelhetne néhány elemet.

Hamilton szeretne előre dolgozni Forrás: AFP/Jewel Samad

„Mindenkit energikusnak látok, tényleg, ezt nagyon inspirálónak találom – nyilatkozta Hamilton. – Amikor elkezdtük az évet, remek érzés volt, aztán kissé küszködtünk az autó kiismerésével, hogyan használjuk a felszerelésünket és a balansz, valamint a gumik használata terén volt néhány nehézkes versenyünk, aztán szerencsére lendületbe jöttünk.”

Hamilton a szezon elején nagyjából annyi pontot szerzett, amennyit tőle addig várni lehetett,

de nagyon panaszkodott az autójára, ezért már akkor látszott, hogy az ellenfeleinek rossz hír lesz, ha a Mercedes magára talán. A brit pilóta az ausztriai kieséstől eltekintve szinte mindig dobogós helyeket szerez, legutóbb a Szingapúri Nagydíj megnyerésével pedig bizonyították, hogy a Mercedesnek nincs már igazán gyenge pontja.

A Mercedesnek volt egy hullámvölgye, de még mindig hozzák a Ferrari szintjét Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

„Sokkal magabiztosabban végezzük már a munkánkat. Hat versennyel ezelőtt mindenképpen kérdések között voltunk, de szerintem mostanra kiismertük az autót, tudjuk, hol tartunk, és azt is, hogy mi a feladatunk. A megbeszéléseken már a jövő évi autót erőltetem náluk, mert tudom, hogy mit kell fejlesztenünk.”

Hamilton kijelentette, már szeretne kipróbálni néhány jövő évi alkatrészt az idei versenyhétvégéken, mert szerinte a 2019-es tesztek idején már késő lesz.

„Sürgetem a srácokat, mert már most véglegesíteniük kell néhány dolgot a jövő évi tesztekre – jelentette ki. – Azt kérdezem tőlük, hogy előre tudnák-e hozni. Kérem őket, hogy készítsék el [hamarabb] az alkatrészeket, mert bár nagyon sok munkát igényel, így ki tudnám próbálni őket egy versenyhétvégén. Szeretném megtapasztalni most, nem csak jövő februárban vagy márciusban.”