Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke kételkedik, a Williams keresztbe tenne, a McLaren viszont támogatná, hogy a csapatok három autóval álljanak rajthoz.

Akkora fejtörést okoz a Mercedesnél a juniorpilótáik elhelyezése, hogy rendelkezésre álló ügyfélcsapatok hiányában Toto Wolff felvetette, hogy az istállóknak harmadik autókat kellene indítaniuk a feltörekvő versenyzők számára.

Ez elsősorban Esteban Ocon miatt probléma, mert a Force India tulajdonosváltása miatt elképzelhető, hogy nyilvánvaló tehetsége ellenére sem lesz helye a jövő évi mezőnyben, ennek ellenére azonban ő maga és a Mercedes ellenfelei sem hiszik, hogy Wolff ötlete kivitelezhető megoldás lenne.

Ritka látvány egyszerre három egyforma F1-es autó Forrás: Jarno Schurgers/Red Bull Content Pool

„Ez érdekes kérdés, de a praktikus szempontok miatt ez nagyon bonyolult lenne” – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az Autosportnak. Horner szerint a bokszkiállásokat nehéz lenne megszervezni három autóval, és úgy vélte, a középmezőny sem lelkesedne az ötletért, utalva arra, hogy a három élcsapat mögött a következő legjobb csak a 10. helyért küzdhetne.

A kisebb istállók közé tartozó Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams keresztbe is tenne a tervnek.

„Nem támogatnánk harmadik autókat – szögezte le a szaklapnak. – Együttműködések már vannak a csapatok között, aztán jönnek a harmadik autók. Mi lesz a vége ennek? Ez újabb lépés [lenne] a rossz irányba” – szögezte Williams, akinek csapata a Mercedestől vásárolja a motorokat, de a juniorprogram terén egyelőre nem közösködnek velük.

A Mercedes nem tudja hova tenni a pilótáit Forrás: Hungaroring

A mezőnyt annyira megosztja a kérdés, hogy Zak Brownt, a McLaren csapatfőnökét érdekelné a lehetőség, de ő sem biztos a megvalósíthatóságban. „Nekem tetszik a harmadik autók ötlete, de hogyan kezelnénk ezt? – tette fel a kérdést. – Szerintem van még hely a rajtrácson, de annyi nincs, hogy mindenkinek jusson. Talán bizonyos versenyeken lehetnének, de egyenlően és sportszerűen kell ezt elosztani.”

Ocon volt már nagyobb bajban is

Miközben a Mercedes megoldást keres az elhelyezésére, Ocon kijelentette, őt a bizonytalanság nem billenti ki az egyensúlyából. „Ezt elég jól kizárom, és voltam már ennél nehezebb helyzetben is – nyilatkozta. – Az elmúlt néhány versenyen szerintem jó munkát végeztem, persze, nem volt könnyű, de a pályán igyekszem a legjobbat nyújtani, és szerintem nem megy rosszul.”