Vágólapra másolva!
Az Olasz Nagydíj felvezetéseként szurkolói fesztivált rendeztek Milánóban, ahol természetesen a Ferrari autói és versenyzői is szerepeltek.

Marseille és a Renault hazai versenye, a Francia Nagydíj után a Ferrari otthonában, Olaszországban is szurkolói fesztivált rendeztek a hétvégén zajló, monzai futam előtt. Milánó utcáin hatalmas tömeg gyűlt össze a színes program kedvéért, amelynek részeként természetesen F1-es autók adták a főműsort, de a Ferrari egyéb sportautóit is megcsodálhatta a közönség.

A Milánó belvárosában kialakított „City Circuit” birtokbavétele előtt a Toro Rosso versenyzőpárosa, Pierre Gasly és Brendon Hartley, a Sauber duója, Marcus Ericsson és Charles Leclerc, valamint természetesen a két közönségkedvenc, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel is tiszteletét tette a színpadon.

Räikkönen előtte a Sky Italiának elmondta, reméli, hogy a közönség élvezi majd a műsort Milánó utcáin, ahol korábban még nem mentek ilyen autókkal. „Ez a mi hazai versenyünk, és biztosan sokan drukkolnak majd nekünk, remélhetőleg jó eredménnyel szolgálunk majd nekik. Magunkat és az egész csapatot is annyira sürgetjük majd, amennyire tudjuk” – ígérte a finn pilóta.

A műsorról kétórás élő közvetítést sugárzott Facebook-oldalán a Ferrari, ennek végén látható, hogy Vettel nekicsúszik a kijelölt pályát övező védősávnak, de egy törött első szárnnyal megúszta az incidenst. Később viccelődve meg is magyarázta az esetet.

„Elnézést kértem, az én hibám volt, mert Kimi kormányát használtam, és nála valahol máshol van a kuplung. Ezt túl későn vettem észre. Mindenkit meghívok [a csapatban] egy sörre vagy egy pohár borra!” – mondta a német pilóta.