Vágólapra másolva!
Helmut Marko reméli, hogy Vettel olyan lendületbe jön a szezon második felében, ahogy a Red Bullnál is tette. A német pilóta szerint ebben az új motor is segíteni fog.

Győzelemmel tért vissza a nyári szünetről a Ferrari és Sebastian Vettel, ezzel 17 pontra csökkentették a hátrányt Lewis Hamilton mögött az egyéni pontversenyben és a konstruktőri pontvadászatban is csak Kimi Räikkönen balszerencsés kiesése miatt nőtt a különbség a Mercedes és a Ferrari között.

Bár Vettel hátránya még mindig számottevő, a közmegegyezés szerint most a Ferrarié a gyorsabb autó, így az olaszoknál optimisták azzal kapcsolatban, hogy beérhetik a Mercedest és megtörhetik az Ezüstnyilak 2014 óta tartó világbajnoki sorozatát.

Vettel és Hamilton is az ötödik világbajnoki címére hajt Forrás: AFP/John Thys

Ebben bíznak a Red Bullnál is, így ha már ők az idén sem lehetnek harcban a világbajnoki címért, legalább egy korábbi pilótájuk lehet a végső győztes. Vettel négy világbajnoki címet nyert a Red Bull színeiben, 2010-ben és 2012-ben komoly hátrányból fordított a szezon végére.

– jelentette ki Helmut Marko, a Red Bull motorsport tanácsadója a Servus TV műsorában. – Inkább azt szeretném látni, hogy ő nyer, mint a Mercedest. Remélem, össze tudja magát szedni úgy, ahogy nálunk tette. Volt, hogy nyáron 50 pont hátránya volt, aztán a nyári szünet után hihetetlenül erősen tért vissza. Lenyűgöző precizitással kezelt minden egyes versenyt.”

Nem volt tökéletes a Ferrari hétvégéje, de Vettel pont jókor előzte meg Hamiltont, ezzel nyert Belgiumban Forrás: DPPI/Florent Gooden

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke többször is elmondta már, hogy Vettel képes kimagasló teljesítményt nyújtani, ha a nyári szünetben úgy érzi, van még esélye a világbajnoki címre, a Ferrari viszont hajlamos kevesebb pontot szerezni a szezon második felében. Idén a fejlesztési versenyben egyelőre állják a sarat, de vezetői és taktikai hibákra volt példa a szezon első felében.

– üzente Vettel a Belga Nagydíj megnyerése után. – Mindenki nagyon keményen dolgozott, gratulálok, nagyszerű győzelmet értünk el. Most magunkkal vihetjük a lendületet és a tempót a következő versenyre, Monzába. Biztos vagyok abban, hogy nagy támogatást élvezünk majd, szerintem az egész csapat alig várja, hogy odaérjünk, beleértve engem is. Köszönjük a szurkolást, így kell kezdeni a második félidőt.”