Vágólapra másolva!
Az oválos élmény után egy hagyományos pályán is kipróbálhat egy IndyCar-autót, ugyanazzal a csapattal, amellyel részt vett tavaly az Indy500-on.

Egyelőre nem tudni, a hosszú távú sportautó-világbajnokság mellett versenyez-e máshol is Fernando Alonso 2019-ben, de arra utalnak a jelek, hogy az F1-nek hátat fordító klasszis Amerikában próbálhat szerencsét.

A McLaren adott esetben támogatná és indítana neki egy csapatot az IndyCarban, a visszavonulásáról szóló bejelentését követően pedig a NASCAR vezetői tettek közzé egy üzenetet a közösségi médiában, hogy szeretettel várják a jövő év eleji Daytona 500-ra. Alonso a tavalyi Indy 500-on már részt vett az Andretti Autosporttal.

Alonso 2017-ben, az Indy 500-on Forrás: Chris Owens 2017/Chris Owens / Ims Photo 2017

Az istállóhoz hamarosan részben visszavezethet az útja. Több lap is úgy tudja, hogy az IndyCarban résztvevő Harding-csapat biztosíthatja az infrastuktúrát egy Chevrolet motoros McLaren-Andretti istállónak. A RACER értesülései szerint Alonso

szeptemberben tesztelni fogja a Harding autóját hagyományos, azaz nem oválpályán, hogy felmérje, milyen érzés vezetni az idei, kis leszorítóerővel rendelkező DW12-es típust.

Erre az Olasz Nagydíj és a portlandi IndyCar futam utáni, a szeptember 3.-val kezdődő héten kerülhet sor. A szaklap úgy tudja, idén több tesztnapot is lefoglaltak Alonsónak, ezeket eddig nem használták ki, de a Barber Motorsports Parkban létrejöhet az első tréning, mivel az idén már nem rendeznek rajta IndyCar futamot, így a csapat nem szerezhet előnyt a begyűjtött adatokat.

Alonso a tavalyi Indy 500-on Forrás: Chris Jones - IndyCar/IMS Photo/Chris Jones-Ims/Indycar Photo

A spanyol pilóta a benyomásai alapján dönthet arról, hogy jövőre esetleg belevág-e az IndyCar szezonjába, élvezné-e az ottani versenyzést, miután többször hangot adott elégedetlenségének, hogy mennyire nem tetszik neki a jelenlegi Forma-1.

Ősszel mindenesetre sűrű programja lesz, mert a nagydíjakon kívül a WEC két futamán is indul, ráadásul sokszor kell majd megküzdenie a különböző időzónákkal.