Vágólapra másolva!
Az F1-es pilóta is ember, legtöbbjük vízparton, családi körben piheni ki a szezon első felének fáradalmait. A versenyzők közösségi médiás bejegyzései alapján eredtünk a nyomukba.

Néhány hétre kiszabadult az F1 mezőnye a mókuskerékből, de többen azóta is adnak jelet magukról és arról, hogy mivel töltik a vakációt. Noha szűk két hét még hátravan a Belga Nagydíjig, megnéztük, mit csinálnak az F1-es pilóták a nyári szünetben.

Mercedes

Lewis Hamilton először reklámfilmet forgatott az új Mercedes-AMG GT 4 sportautóhoz, majd barátaival kitakarított egy tengerpartot és unokahúgával is posztolt egy videót. Még a nyári szünet előtt kitett egy képet arról is, hogy nagyon szeretne már újra jet-skizni.

One of my favourite people, my little Willow❤️ #neice

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

Csapattársa, Valtteri Bottas az edzőteremben kezdte a nyári szünetet, aztán sok más pilótához hasonlóan ő is vízre szállt hazájában, Finnországban.

Ferrari

Ígéretéhez hűen Sebastian Vettel lement a térképről és a Magyar Nagydíj óta semmilyen életjelet nem adott magáról, gyaníthatóan otthon, családi körben piheni ki a szezon eddigi fáradalmait.

Így tesz Kimi Räikkönen is, ő egy kedves képet posztolt, ahogy gyermekeivel pihen egy magángépen, majd a nemsokára megjelenő önéletrajzi kötetét népszerűsítette és megemlékezett házasságkötése második évfordulójáról is.

Vacation mode.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

Red Bull

Daniel Ricciardo megadta a nyári szünet alaphangját azzal, hogy Amerika felé repülve eldöntötte, átigazol a Renault-hoz és a leszállás után telefonon tájékoztatta erről Christian Hornert. Az ausztrál pilóta főszereplésével közben megosztottak egy képsorozatot arról, ahogy az USA különböző pontjain F1-es autót vezet, megörökítette, ahogy baráti körben alkoholt fogyaszt és kitett egy klipet is az idei első félév számára emlékezetes eseményeiről.

Vettelhez hasonlóan Ricciardo csapattársa, Max Verstappen is kerüli a nyilvánosságot, tőle még a Hungaroringen azt tudtuk meg, hogy a verseny után rögtön a csapat gyárába volt hivatalos szimulátorozás miatt.

Renault

Nico Hülkenberg rögtön üdvözölte Ricciardót a Renault csapatánál, az álláskeresővé tett Carlos Sainz viszont nem kommentálta a helyzetet, mindössze Carolina Marín tollaslabdázó világbajnoki címéhez gratulált.

Haas

A labdajátékoknál maradva Kevin Magnussent egy szponzori rendezvényen Caroline Wozniacki tanította teniszezni.

Romain Grosjean életében először triatlonversenyen indult (2,2 km-t úszott, 120 km-t biciklizett és 20,5 kilométert futott, 8 óra 21 perc után a 198. helyezett lett), utána wakeboardozni ment és 24 órára átruccant New Yorkba is.

Force India

A csapat háza táján természetesen a legnagyobb hír, hogy az istálló új tulajdonosi körhöz került, e kapcsán Sergio Pérez azt írta a Twitteren, hogy örül, mert munkatársai megtarthatják az állásaikat és méltatta Vijay Mallya erőfeszítéseit is a Force India fenntartása terén.

Esteban Ocon gyaníthatóan a telefonon lóg, mivel Ricciardo elorozta előle a Renault ülését, a Force Indiánál pedig lehetséges, hogy félre kell majd állnia Lance Stroll útjából. Eközben egy divatfotót posztolt egy Mercedes-AMG GT-vel.

McLaren

Fernando Alonso tartotta a szavát, a Hungaroringről a tengerpartra utazott végre pihenni egy kicsit, több fotót is posztolt arról, ahogy különböző vízisportok élvezetének hódol és jót nevetett azon, hogy a Red Bull nem akarja leigazolni őt 2019-re. A kétszeres világbajnoknak rövidebb lesz a vakáció a többieknél, mert a jövő hétvégén már ismét versenyez a silverstone-i hatórás sportautó-futamon.

Stoffel Vandoorne a görög tengerpartot választotta kedvesével, Anna de Ferrannal, aki a McLaren nemrég kinevezett sportigazgatója, Gil de Ferran lánya.

Toro Rosso

Vandoorne példáját követte a Toro Rosso pilótája, Pierre Gasly is, aki egyre furább hajviseletet és egy hajóroncsot örökített meg Görögországban.

Brendon Hartley közben szintén eltűnt a világ elől, a Toro Rosso viszont posztolt egy videót még a hungaroringi tesztről, amelyben ő, Gasly és Franz Tost a pálya széléről kommentálja az eseményeket.

Sauber

Charles Leclerc mindössze egy képet osztott meg magáról, ahogy Balin a francia színeket képviselve motorozik.

Csapattársáról, Marcus Ericssonról annyit lehet megtudni, hogy részt vett Patrik és Elena esküvőjén. Ezúton is gratulálunk nekik!

Williams

A Stroll-családnál mozgalmasan indult a nyári szünet, hiszen Lawrence Stroll és üzlettársai megvették a Force Indiát, ezen kívül nem sok újdonság derült ki róluk, részben azért, mert Lance utoljára februárban posztolt a Twitterre.

Szergej Szirotkin szintén Balira látogatott, ahol a koktélját kénytelen volt megosztani egy mókussal, előtte pedig sisakfestő pályázatot hirdetett az Orosz Nagydíjra (a győztes utazást nyer a versenyre) és kedvese oldalán köszönetet mondott a szurkolásért a szezon első fele során.