Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke megértette volna, ha Daniel Ricciardo a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez igazol, de a Renault-t óriási kockázatnak tartja.

Daniel Ricciardo váratlan átigazolása az F1-es nyári szünet eddigi legnagyobb szenzációja, hiszen a közvélemény arra számított, hogy az ausztrál pilóta a Red Bullnál folytatja a pályafutását, miután a Mercedes hosszabbított a meglévő versenyzőivel, a Ferrarinál pedig Kimi Räikkönen vagy Charles Leclerc lehet Sebastian Vettel csapattársa.

Verstappen sok pontot veszít, de gyakran gyorsabb Ricciardónál Forrás: AFP/2018 Getty Images/Mark Thompson

A döntés a Red Bullt és csapatfőnökét, Christian Hornert is meglepte. A brit szakember úgy véli, Ricciardo elsősorban Max Verstappen útjából akar kitérni.

„Nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy főszerepbe akar kerülni akár egy szerényebb környezetben is – mondta Horner az F1 hivatalos podcastjában. –

„Látja, ahogy Max tempója és ereje egyre jobb és nagyobb és nem akar mellékszereplő lenni. – mondta. – Nem mintha bármilyen szempontból is eltérő bánásmódban részesülnének. Nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy ez fontos része volt Daniel döntéshozatalának. Megérteném, ha a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez menne, de a pályafutásának mostani szakaszában ez hatalmas kockázat.”

Többször ütköztek is már és az Osztrák Nagydíjon a csapattaktika terén is összezördültek Forrás: DPPI/Dppi

Horner a tárgyalásokat ahhoz hasonlította, mint amikor valaki randevúra hív egy hölgyet, majd hozzátette, úgy érezte, Ricciardo szíve már nem a Red Bullhoz húz.

„Mindent megadtunk Danielnek, amit kért és még ez sem volt elég. Szerintem az esze azt mondta, hogy maradjon a Red Bullnál. Ez nem a pénzről vagy a státuszról szólt, nem a szerződés hosszáról, hanem arról, hogy azt érezte, a pályafutása mostani szakaszában valami mást kell csinálnia. Lehet, hogy jól időzített döntés lesz, de olyan is lehet, amit megbán.”

A csapatfőnök úgy vélte, Ricciardót nem a Honda motor érkezése riasztotta el és elárulta, akár kibúvót is adtak volna az ausztrál versenyzőnek, ha az új erőforrás nem válna be.

„Tisztában van a két erőforrás összehasonlításával a teljesítmény és a megbízhatóság tekintetében. Arra is készek voltunk, hogy egy évre állapodjunk meg, így mehetett volna a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez, ha 12 hónap múlva bekopognak, mert most nyilvánvalóan nem karolták fel őt.”