Vágólapra másolva!
A kétszeres F1-es világbajnok új célt tűzött ki maga elé, jövőre újra világbajnoki címet szeretne nyerni.

Versenyző-casting kezdődik a Red Bullnál, mivel Daniel Ricciardo váratlanul elfogadta a Renault ajánlatát, így Max Verstappen mellé jövőre csapattársat kell találni. A két legkézenfekvőbb név Carlos Sainz és Pierre Gasly, mivel mindketten a Red Bull pilótaprogramjának tagjai, fiatalok és ígéretesek, ám elméletileg rutinos rókák, például Fernando Alonso is képbe kerülhet.

Noha korábban már ajánlott neki szerződést, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az F1 hivatalos podcastjában érdemei elismerése mellett azt mondta, Alonso leigazolása felforgathatná az istállót, ezzel lényegében kizárta, hogy a kétszeres világbajnok jövőre náluk versenyezzen.

Több sem kellett Alonsónak, nyaralását „megszakítva” emojikkal és némi malíciával megtámogatott Twitter-bejegyzésben jelezte, hogy – feltehetőleg – egyébként sem szerepelt a tervei között a Red Bullhoz való átköltözés. „Ez mindenképpen az eddigi egyik legjobb!!! – utalt a felvetésre. – A nyár slágere!” – majd a #nemköszi hashtaget is hozzáfűzte.

Alonso korábban azt mondta, hogy a nyári szünetben, napozás közben dönt majd a jövőjéről,

de az F1-ben valószínűleg csak a McLaren kínál majd neki értékelhető szerződést. Felmerült, hogy az IndyCarban és az Indianapolis 500-on folytatja a pályafutását, de nemrég elárulta, jövőre egy újabb világbajnoki cím megszerzését nézte ki magának, ezúttal a sportautó-világbajnokság, az FIA WEC mezőnyében, ahol az LMP1-es kategória és az összetett mezőnyét is vezeti a Toyota pilótájaként.

Alonso jövőre újra világbajnok akar lenni, bő egy hét múlva Silverstone-ban versenyez Forrás: TOYOTA GAZOO Racing/TOYOTA GAZOO Racing/Toyota Gazoo Racing

„Amikor csatlakoztam a szuperszezonhoz, az Le Mans miatt volt. Az volt a nagy győzelem, a nagy verseny, a nagy cél” – utalt az idei 24 órás verseny megnyerésére a Racefans.net-nek. – Ugyanakkor a világbajnokságot sem becsültem alá, mert elég vonzó egyszerre Forma-1-es és sportautó-világbajnoknak is lenni, úgyhogy most ez a terv.”

Alonso és váltótársai, Nakadzsima Kazuki, valamint Sébastien Buemi győzött a spái 6 órás versenyen és Le Mans-ban is, a jövő hétvégén a silverstone-i 6 órás futam vár rájuk, majd a 2019 júliusi Le Mans-i 24 órás verseny végén dől el, hogy sikerül-e elhódítaniuk a másfél évig tartó WEC szuperszezon világbajnoki trófeáját.