Vágólapra másolva!
Nem valószínű, hogy a kétszeres világbajnok neve felmerül Daniel Ricciardo esetleges utódjaként. Carlos Sainz viszont szívesen megmérkőzne honfitársával.

Daniel Ricciardo távozásával ismét felmerül az elméleti lehetőség, hogy a mezőny egyik legjobb versenyzőjének tartott Fernando Alonso egy élcsapathoz igazoljon, de Christian Horner csapatfőnök az F1 hivatalos podcastjában ezt nem tartotta valószínűnek.

„Nagyon tisztelem Fernandót. Nagyszerű pilóta, lenyűgöző versenyző, de azt gondolom, nagyon nehéz előre tervezni vele. Hajlamos kisebb káoszt okozni, bárhova is megy. Nem vagyok biztos abban, hogy a csapat számára az lenne a legegészségesebb, ha Fernando csatlakozna.”

Alonso korábban azt nyilatkozta, hogy a nyáron dönt a jövőjéről, de valószínűleg csak az a kérdés, hogy marad-e a McLarennél vagy más kihívások után néz, az F1-en kívül. Ricciardo ülésére a Renault-nak kölcsönadott Carlos Sainz vagy a Toro Rosso pilótája, Pierre Gasly lehet esélyes.

Alonso úgy tűnik, nem lesz a Red Bull pilótája, Sainz még lehet Forrás: AFP/Lluis Gene

Korábban felmerültek pletykák, hogy Max Verstappen állítólag megvétózta, hogy Sainz legyen a csapattársa, de Helmut Marko, a Red Bull motorsport tanácsadója a Diario Sportnak ezt tagadta és leszögezte, hogy csak a Red Bull dönt a pilóták személyéről.

Mivel Sainz a Renault-tól mindenképpen távozik a szezon végén, ha a Red Bull nem veszi vissza őt, további lehetőségek után kell kutatnia. A pletykák szintjén felmerült, hogy a McLarennél köthet ki Alonso csapattársaként, ráadásul Zak Brown, a csapat ügyvezetője is vonzó lehetőségnek tartotta Sainz leigazolását.

Sainz a Magyar Nagydíj előtt azt mondta, még nem gondolkodott azon, hogy milyen lehet Alonso csapattársának lenni.

„Kész vagyok arra, hogy bárkit legyőzzek a mezőnyben. A versengő mentalitásom és az önbizalmam azt mondja, hogy bárki ellen kiállhatok. Talán Fernando lenne a legnagyobb falat a rajtrácson, de bármire készen állok.”