Vágólapra másolva!
A Német Nagydíjat megnyerő Lewis Hamiltont rosszul érintette, hogy a versenyhétvége alatt sokan gyűlölködő magatartást tanúsítottak az irányába. A négyszeres világbajnok Nelson Mandela gondolatait felidézve, Instagramján válaszolt.

Lewis Hamilton óriási hullámvölgyeket és hullámhegyeket élt át a Német Nagydíj hétvégéje alatt, ahogyan azt ő is mondta. A szombati időmérőn elszenvedett műszaki hiba után igencsak maga alatt volt, pesszimistán nyilatkozott a vasárnapi esélyeit illetően, valamint nehezen viselte azokat a kritikákat, amelyeket azért kapott, mert nem húzódott egyből félre a csapat utasítására, hanem megpróbált visszajutni a bokszba a meghibásodott autóval.

Hamilton nagyon aktív a közösségi médiában, most sem volt ez másként Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamilton egészen a 11-es kanyarig evickélt a Mercedesszel, azután kiugrott, és elkezdte tolni a W09-est. Aztán látta, hogy semmi esély arra, hogy visszajuttassa azt a csapathoz, így inkább hagyta, hogy a pályabírók biztonságos helyre tolják az autót, majd leguggolt mellé és fejét a pilótafülke oldalára hajtotta.

Miután letudta a kötelező nyilatkozatokat a sajtónak, Hamilton egyik kedvenc szócsövéhez, azaz az Instagramhoz nyúlt.

„Mindenki szíves figyelmére, hogy elkerüljük a feltételezéseket. Amikor az egyes kanyar külső rázókövéhez értem, a hidraulika tönkrement a kormányban – írta a közösségi oldalon. – Amikor ez megtörtént, az autó balra húzott, levitt a pályáról, nekem pedig a bukkanókon áthajtva kellett visszatérnem. Azok a huplik egyáltalán nem rongálták meg a kocsit. Az ilyen dolgok megtörténnek, és mint mindig, csapatként nyerünk és csapatként veszítünk."

Élő bejelentkezés közvetlenül a díjátadó előtt Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Hogy miért nem húzódtam félre, amikor kértek? Egyszerű. Ez az időmérő volt, az autó menetképes volt, én pedig teljes szívemből reméltem, hogy vissza tudom vinni a bokszba, a csapat pedig meg tudja javítani."

Leállítottam, aztán arra gondoltam, hogy talán vissza tudom tolni, bármilyen őrülten is hangzik. Ilyen, amikor szenvedélyes vagyok."

Hamilton Nelson Mandela gondolataival példálózott a kárörvendőknek.

„Azoknak, akik jól érzik magukat attól, hogy más embereket elbukni és szenvedni látnak. Együttérzek veletek.

De ha megtanulunk gyűlölni, megtaníthatóak vagyunk a szeretetre is, ami sokkal könnyebb és természetesebb az emberi szívnek. Isten áldjon titeket!"

Hamilton posztja a Német Nagydíj versenyzői parádéja után Forrás: Instagram

A Mercedes pilótája a vasárnapi futamról annyit mondott: úgy fog vezetni, mintha az élete múlna rajta, és inkább meghalna, mintsem, hogy feladja.

A versenyt végül megnyerte, az azt megelőző versenyzői parádé után azonban előbb még posztolt az Instagramra.

Az egyetlen, ami számított, hogy Lewis Hamilton csapata is ott volt – utalt az általa csak Team LH-ként aposztrofált szurkolóira. – Láttalak titeket és remélem, tudjátok mennyit jelent, hogy itt vagytok. Büszke vagyok rátok, amiért akkor is kiálltok, amikor egyedül vagytok száz ellen, tudván, hogy veletek vagyok és együtt nyerünk, együtt veszítünk. Imádlak titeket."