Vágólapra másolva!
Lapértesülés szerint a lengyel pilóta menedzsere a Haas-csapattal tárgyal, az egyelőre azonban nem világos, hogy mi az egyeztetéseik célja.

Szinte biztosnak tűnt, hogy az életveszélyes ralibalesete után rehabilitált Robert Kubica az idei szezonra visszatér az F1-es mezőnybe a Williams versenyzőjeként, az SMP Bank támogatását élvező Szergej Szirotkin azonban túllicitálta őt, így a lengyel közönségkedvenc teszt- és tartalékpilóta lett a grove-i istállónál.

Kubica így ismét bekerült az F1-es vérkeringésbe, az egyelőre azonban nem világos, hogy merre viszi az útja, hiszen a Williams lecsúszott a mezőny végére és hacsak Lance Stroll nem veszi a sátorfáját, valószínűleg üresedés sem lesz a főszponzorát is elvesztő csapatnál. Kubica számára nincs sok nyitott ajtó a mezőnyben, azonban elképzelhető, hogy ő talál egyet.

Kubica is beszáll a pilótapiacra? Forrás: DPPI/Antonin Vincent

A brazil Diario Motorsport úgy értesült, hogy menedzsere, Alessandro Alunni Bravi keményen dolgozik azon, hogy Kubica állása megmaradjon a Williamsnél, de a Haas-csapattal is „túljutottak a >>helló, mi a helyzet?<< típusú kérdéseken. Lengyel újságírók kérdésére Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke azonban nem árult el semmit.

– idézte Steinert a lengyel F1WM.pl. A Haasnál több lehetőség is adódhatna Kubicának, hiszen a csapat nem elégedett az autót gyakran összetörő és pontokat alig szerző Romain Grosjeannal, Pietro Fittipaldi spái lábtörése miatt nem tud tesztelni a csapatnál, a pilótaprogramjuk tagját, Santino Ferruccit pedig Silverstone-ban két hétvégéről eltiltották és kirúgták az F2-es Trident-csapattól.

Grosjean tapasztalata hasznos a Haasnak, de idén alig szerzett pontot Forrás: DPPI/Florent Gooden

Az amerikai pilóta dühből szándékosan nekiment csapattársa, Arjun Maini autójának, majd nem ment el a sportfelügyelői meghallgatásra, amit később egy sürgős orvosi vizsgálattal indokolt, lebukott, hogy kesztyű nélkül vezetett a paddockban és mobiltelefon is volt a kezében. A kihágásaiért bocsánatot kért, de Magyarországon és Belgiumban így sem állhat rajthoz.

A csapatnál azt mondták, a nyári szünetben foglalkoznak majd Ferrucci ügyével, mert a következő két F1-es nagydíj egyszerűen fontosabb.

„Tisztában vagyok a történtekkel, egyszer láttam is az esetet a tévében – mondta Steiner. – A hangot nem hallottam, ezért nem tudtam, hogy problémáik voltak, de később tájékoztattak. Azt mondtam, hogy ezzel most nem foglalkozom, mert versenyeznünk kell, majd visszatérünk erre, ha több információm lesz.”