Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok többször kiborult már a Haas versenyzőjére, de Magnussen szerint csak a pályán vannak összetűzéseik és azt sem veszi komolyan.

Mióta Fernando Alonso a McLaren gyengélkedése miatt visszacsúszott az F1 középmezőnyébe, rendre meggyűlik a baja a körülötte erősködő ellenfelekkel. Korábban a Renault-tól azóta menesztett Jolyon Palmert, idén pedig inkább a Haas pilótáját, Kevin Magnussent szidja a rádión. A dán pilóta azonban nem tulajdonít ennek nagy jelentőséget.

A Német Nagydíj helyszínén Magnussen azt mondta, „fogalma sincs”, hogy Alonsónak van-e vele személyes ellentéte, de neki „semmi problémát” nem okoz, hogy Alonsóval egy levegőt szívjon a pályán kívül. Érdekes párhuzammal Alonso rádiós kifakadásait a brazil labdarúgó válogatott játékosához, az olyakor túlságosan látványos módon szenvedő Neymarhoz hasonlította.

Alonso és Magnussen már többször összecsapott Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hz

„Sokat panaszkodik a rádión – mondta a Haas versenyzője. – Ezt azonban más sportokban is láthatjuk. Még az olyan kiváló atléták is túlreagálják a dolgokat, mint Neymar és társai” – vélte. Noha Alonso a sportfelügyelők beavatkozásáért kiáltott a Brit Nagydíj szabadedzésein látott összetűzésük után, ők végül nem léptek az ügyben, ezért Günther Steiner csapatfőnök szerint nincs miről beszélni.

Nem ez volt az egyetlen kalamajka, amiben Magnussennek része volt Silverstone-ban, a rajtnál összeakadt csapattársával, Romain Grosjeannal is. Hockenheimben kijelentette, nem látja okát annak, hogy bele kellene mennie a vádaskodásba, ezért nem akart foglalkozni az esettel.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

„Elég világos a helyzet, hiszen jó autónk van és nem akarunk ilyen dolgokkal pontokat vesztegetni. Remélhetőleg a történtek nem ismétlődnek meg. Nagyon nyitottak vagyunk a csapatnál, közel is állunk egymáshoz, úgyhogy gyorsan átlendülünk az ilyesmin.

„Persze, senki sem örül az ilyen eseményeknek, de ez van. Így is sikerült néhány pontot szerezni, de sokkal többet kellett volna – utalt a 9. helyért járó 2 pontra. – Ezt kell folytatnunk, rendszeresen, mindkét autóval” – vélte. A Haas közben azt is megerősítette, hogy kihagyják a hungaroringi tesztet és inkább az adatok elemzésével foglalkoznak majd a gyárukban.