Ricciardo: Verstappen jobb Vettelnél

Forma-1, Max Verstappen, Sebastian Vettel
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (L), Ferrari's German driver Sebastian Vettel (C) and Mercedes' British driver Lewis Hamilton pose on the podium after the Formula One Mexico Grand Prix qualifying session at the Hermanos Rodriguez circuit in Mexico City on October 28, 2017. Ferrari's Sebastian Vettel achieved the pole position for the Mexican Grand Prix, Red Bull's Max Verstappen got the second place and Mercedes' Lewis Hamilton lines up third for Sunday's race. / AFP PHOTO / PEDRO PARDO
Vágólapra másolva!
Az ausztrál pilóta méltatta jelenlegi csapattársát egy korábbi ellenében. Reméli, hogy a Német Nagydíjon megszakad a rossz sorozata.

A Forma-1 egyik örök kérdése, hogy vajon ki a mezőny legjobb pilótája vagy legalább az, hogy csapaton belül, nagyjából azonos autóval ki a jobb a másiknál. Ez sokszor jól körvonalazható, akadnak viszont kivételes esetek: Ilyen volt 2014 is, amikor a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel kevesebb pontot szerzett az akkor még viszonylag tapasztalatlan Daniel Ricciardónál.

Vettel rögtön csomagolt is és a Ferrarinál folytatta a pályafutását, ahol azóta rendre felülmúlja Kimi Räikkönent, így nem tudni igazán, hogy valóban Ricciardo volt-e olyan jó abban az évben vagy Vettel vesztette el kissé a lendületét a gyakori műszaki hibák és a stílusához kevésbé illő, hibrid erőforrással szerelt Red Bull miatt.

Ricciardo tudja, melyiküket választaná Forrás: AFP/Pedro Pardo

Az ausztrál versenyző először Danyiil Kvjatot, majd Max Verstappent kapta csapattársként. A holland pilóta bár nagyon fiatal, kemény ellenfele Ricciardónak, hiszen az együtt töltött két évük során (2018 májusáig) 3:3-ra álltak a győzelmek terén, Verstappen 21:20-ra verte őt az időmérőn a pontokat és a dobogós helyezéseket viszont a műszaki hibák miatt ugyanúgy nem lehet összevetni, mint Vettel ellen.

Ricciardo azt viszont világosan tudja, hogy Vettel és Verstappen közül melyik pilótát tartja jobbnak.

„Max, mindketten nagyon jók, de én Max felé hajlok” – idézte a GP Update az F1 Racing magazin. hamarosan megjelenő számát, amelyben rajongói kérdésekre válaszolt. Ricciardo elárulta, nagyon jó referenciapontnak tartja Verstappent és úgy véli, „ha az embernek erős csapattársa van, ő maga is jobban nyomja, többet tanul és saját maga is fejlődik. Ez jó dolog.” Arra a kérdésre, hogy vajon Vettel tart-e attól, hogy újra csapattársak lesznek, annyit felelt: „Lehetséges.”

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Ricciardo két éve, a Hockenheimringen vezette be a védjegyévé vált cipőből ivást, majd ír akcentussal kezdett beszélni egy skót újságíróhoz. Lewis Hamilton és Verstappen ugratni is kezdte, hogy becsípett

A Red Bull pilótája az idén már két győzelmet szerzett (míg Verstappen egyet), de a Német Nagydíjon várhatóan nehezebb dolga lesz, mert előfordulhat, hogy az autójában erőforrást kell cserélni, ezt viszont nála már csak büntetés árán lehet megtenni. Ez rossz hír lehet Ricciardónak, aki a számára nem kifejezetten sikeres tripla hétvége után újra szeretne lendületbe jönni.

Hockenheim mókás pálya, mindig szerettem oda menni. A fénypont talán a [Fernando] Alonso elleni 2014-es csata volt, azt imádtam

– emlékezett vissza. – Az 1-es kanyar szupergyors és a pályán jól lehet előzni. A stadion szekció is gyors, van egy meredek balkanyar is benne. Mindent összevetve ez egy jó pálya, mindig jól szerepeltem rajta és élveztem a versenyzést” – mondta.