Vágólapra másolva!
Hiába áll Sebastian Vettel a pontverseny élén, a Ferrari négyszeres világbajnoka továbbra sem győzött meg mindenkit arról, hogy felülkerekedhet a szintén négyszeres világelső Lewis Hamiltonon.

Kiélezett Sebastian Vettel és Lewis Hamilton harca a Forma-1-es világbajnoki címért: A Brit Nagydíj után a német pilóta visszaszerezte korábban elvesztett vezetését a pontversenyben, előnye azonban mindössze 8 pont a Mercedes versenyzőjével szemben. Flavio Briatore, a Renault korábbi csapatfőnöke szerint ennek ellenére Vettel – akárcsak tavaly – az idén is alul fog maradni brit riválisával szemben.

Vettel négy győzelemnél tart az idén, Hamiltonnak három van Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

A silverstone-i futam után Nico Rosberg, 2016 világbajnoka adott hangot azon véleményének, hogy a Ferrari nem fogja tudni tartani a fejlesztési versenyt a Mercedesszel,

most pedig Briatore jelentette ki: normál körülmények között Hamilton lesz az idei világbajnok.

„A Ferrari csak azért került előnybe, mert a Mercedes balszerencsés volt az utóbbi két versenyen – mondta Briatore a Radio Capitalnak. – A Ferrarinak csak akkor van esélye újra nyerni, ha Hamilton hibákat követ el.”

Rosberg, Hamilton korábbi csapattársaként többször hangoztatta, hogy a Mercedes pilótája egy-egy balul sikerült verseny után csak még erősebben tér vissza. Briatore is ezt várja, ráadásul a szezon hátralevő részére.

Lewis megtalálta a ritmust a W09-cel, ez pedig könnyebbé teszi a dolgát” – mondta Briatore.

Rosberghez hasonlóan Briatore is szkeptikus Vettel esélyeit illetően Forrás: DPPI/Florent Gooden

A szókimondó olasz a Ferrari pilótahelyzetéről is elmondta a véleményét. A korábbi csapatfőnök azok táborát erősíti, akik szerint az év végén lejáró szerződésű Kimi Räikkönent a jelenleg a Saubernél versenyző Charles Leclerc-re kellene lecserélni.

Máskülönben soha nem fogják újra megnyerni a konstruktőri címet. Be kell vállalniuk ezt a kockázatot” – vélte Briatore.

A Ferrari jelenleg vezeti a konstruktőri tabellát, előnye 20 pont a Mercedesszel szemben.

Ricciardo szerint sebezhető a Mercedes

A Red Bull ausztrál pilótája úgy gondolja, nem a véletlen műve, hogy a címvédő istálló jelenleg rosszabbul áll a Ferrarinál.

– nyilatkozta az ausztrál. – Ennek egy ponton elkerülhetetlenül be kellett következnie, azonban továbbra is úgy gondolom, hogy összességében övék a legjobb csomag, de néhány területen a gyengeség jeleit lehetett felfedezni rajtuk. Összehasonlítva, hogy milyenek voltak, most sebezhetőnek tűnnek, de az összképet tekintve még mindig erősek, és nehéz legyőzni őket."