Vágólapra másolva!
Körökön keresztül panaszkodott az állítólag sérült autójára, a Mercedes viszont tisztázta, hogy mi volt a helyzet. Hamilton elismerte, idén kemény kihívás vár rá.

Az Ausztrál Nagydíj és az Osztrák Nagydíj után a Brit Nagydíjon is sokat aggodalmaskodott a rádión Lewis Hamilton. Az idénynyitón és a Red Bull Ringen a mérnökei által elrontott taktika miatt mérgelődött és az előzési nehézségek miatt panaszkodott, Silverstone-ban pedig azt hajtogatta, hogy megsérült az autója, miután Kimi Räikkönen nekiment a rajt után.

Mérnöke már a verseny során is próbálta nyugtatni és a tudtára adni, hogy nagy baj nem lehet az Mercedesszel, mert lila szektort (vagyis abszolút legjobb részidőt) is tudott vele futni, majd a futam utáni videós elemzésükben Andrew Shovlin vezető versenymérnök elárulta, hogy tényleg vaklárma volt Hamilton panasza.

Hamilton elszokott a forgalomtól Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„A rövid válasz: nem. Egyáltalán nem sérült meg az autó. Nagy ütés érte és igen szerencsések voltunk, hogy megúszta. Mivel Lewis panaszkodott a padlólemezét ért sérülés miatt, azt gondoltuk, hogy némi aerodinamikai károsodás történhetett, de azt tulajdonképpen azért érezte, mert az előtte lévő autók turbulens levegőjében haladt, miközben felküzdötte magát” – mondta.

Shovlin ezzel megerősítette a sejtésünket, amit a köridők és Hamilton szinte gondtalan felzárkózása is alátámasztott. Ez és a brit pilóta azóta megbánt kifakadása a baleset miatt arra utal, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari tényleg ráijesztett a Mercedesre, bár a videóban Shovlin meggyőződése volt, hogy Valtteri Bottas elorozhatta volna a győzelmet Vetteltől a Safety Car-fázisok nélkül.

Nem hitt a szemének sem Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Nagyon komoly a Ferrari idei autója – ismerte el Hamilton honfitársának, Jenson Buttonnak a Sky Sports műsorában az időmérő után. – Iszonyú a nyomás [az idén]. Nagyobb, mint amit bármelyik korábbi évben éreztem – csóválta a fejét, de azt mondta, képes megbirkózni ezzel. – Vannak persze hullámzó napjaim.”

– tette hozzá. Button kérdésére Hamilton azt is elárulta, hogy bár már pályafutása 12. F1-es szezonját tapossa, ő nem számít arra, hogy utoléri a Button által lehúzott 17 évadot, pedig Toto Wolff a friss hírek szerint még 5 évre a Mercedeshez kötné a négyszeres világbajnokot.