Vágólapra másolva!
Sokan azt várták, hogy a Ferrari megcseréli a két pilótája sorrendjét az Osztrák Nagydíjon, de Kimi Räikkönen szerint ennek még nem jött el az ideje. Lewis Hamilton nem foglalkozik ezzel.

Az első 9 futam után lassan a szezon feléhez érkezünk és egyre nyilvánvalóbb, hogy Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között dől majd el az idei világbajnoki cím sorsa. A két négyszeres világbajnok meggyőző pontelőnnyel vezet a 3. helyezett Kimi Räikkönen és a Red Bull két pilótája előtt, ezért sokan arra számítottak, hogy a Ferrari megcseréli Räikkönen és Vettel sorrendjét az Osztrák Nagydíjon.

Ezt igazából senki sem kívánta, sőt, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egyenesen „brutálisnak” nevezte volna, ha a Ferrari már a szezon fele előtt csapatutasításokhoz folyamodott volna. Räikkönen is úgy vélte, ennek még nem jött el az ideje, de ha elfog, ő nem csinál majd ügyet ebből.

Ausztriában nem csak Verstappen rabolt pontokat Vetteltől, Räikkönen is előtte végzett Forrás: AFP/Vladimir Simicek

„Mindig is azt mondtuk, hogy nagyon világos szabályok vannak, ezeket követtük, mióta a csapatnál vagyok – nyilatkozta a 2007-es világbajnok. – Pontosan tudjuk, hogy mikor, mi fog történni, és ha úgy alakul, az teljesen normális a számunkra. Csak [az újságírók] csinálnak ebből nagy ügyeket. Egy adott ponton biztosan ez fog történni, az teljesen rendben lesz, de még nem jött el az ideje.”

„Előfordultak olyan helyzetek, legalább egyszer, amikor arra számítottam, hogy megcserélik az autóik helyzetét, mert ők ezt a filozófiát képviselték, de ha igazán őszinte vagyok, nem foglalkoztam ezzel – mondta az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Nem igazán érdekel. Azt csinálják, amit jónak látnak, én viszont szó szerint saját magunkra összpontosítok, hogy 100%-os teljesítményt nyújtsunk.”

Hamilton diplomatikusan fogalmazott Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamilton úgy vélte, ha mindent kihoznak magukból, akkor képesek lesznek legyőzni az ellenfeleiket. Azt nem mondta ki, hogy a Mercedes továbbra is a legjobb autó, de szerinte a Mercedes a legerősebb csapat és arra számít, hogy a szezon végéig az is marad. Nem akart jósolgatni a szezon további alakulásával kapcsolatban, de elárulta,

„A helyzet változhat, de mi a többieknél gyorsabban akarunk fejlődni. A szezon hullámzó, nem igazán tudom megmagyarázni, hogy miért, de sokkal nagyobb a küzdelem két másik csapat ellen. Sokkal szorosabb, nagyobb a nyomás, az autókból és a pilótákból többet kell kisajtolni, de ez szerintem nem baj” – tette hozzá.