Hamilton: Vettelnek több helyet kell hagyni, mint másoknak

Forma-1, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel
Pole position winner Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) speaks with third placed Ferrari's German driver Sebastian Vettel after the qualifying session at the Circuit Paul Ricard in Le Castellet, southern France, on June 23, 2018, ahead of the Formula One Grand Prix de France. / AFP PHOTO / Boris HORVAT
Vágólapra másolva!
Hamilton megvédte legnagyobb világbajnoki riválisát, de elismerte, hogy vele mindig óvatosabb és próbál nagyobb távolságot tőle hagyni a pályán, nehogy ütközzenek. Vettel szerint normális, hogy bírálják az előző ütközése után.

A Francia Nagydíj első kanyarjánál Sebastian Vettel kiforgatta Valtteri Bottast, amivel mindkettejük versenyének súlyosan ártott; egyikük sem állhatott dobogóra azután, hogy az első három rajthely közül indultak.

A németet sokan kritizálták a hibáért, amit ő természetesnek tart. "Ilyen helyzetekben teljesen normális a bírálat" – jelentette ki Vettel. Nagy vetélytársa, Lewis Hamilton azonban örülne, ha a téma lekerülne az asztalról.

Hamilton és Vettel Forrás: AFP/Boris Horvat

"Négyszeres világbajnok, több versenyt nyert, mint a legtöbb F1-es bajnok. Bármelyikünk hibázik, az emberek egyből rárepülnek – mondta a címvédő csütörtökön egy csoportos interjún, amelyen a GPhírek is részt vett.

A büntetés mértékét továbbra sem helyesli, de nem rágódik rajta – pedig komolyabb szankció esetén még több ponttal megelőzhetné Vettelt a tabellán. "A sportfelügyelőknek nehéz a feladata – mondta. – Igen, az öt másodperces büntetés nem tűnik megfelelőnek, de ezek a szabályok, tovább léptünk."

Vettel vezetési szokásaira ugyanakkor tett egy finom, kritizáló megjegyzést. "Egyes versenyzőknek több helyet kell hagyni, mint másoknak. Az első kanyar felé menet mindig rendkívül későn fékezem és mélyen esek be a kanyarba, ha tudom, hogy Sebastian jön mögöttem, nehogy belám jöjjön hátulról."