Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardót az Osztrák Nagydíj sajtótájékoztatóján is a jövőjéről faggatták. Az ausztrál elismerte, más csapatoktól is megkeresték, heteken belülre ígért döntést.

Sajtóértesülések szerint egyre közelebb a szerződéshosszabbításról szóló megállapodás a Red Bull és Daniel Ricciardo között, ami szerint az ausztrál az istálló színeiben folytatja jövőre is. Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója úgy véli, Ricciardo nincs jó helyzetben a pilótapiacon, de ha menni akar, nem fogják mindenáron marasztalni.

Daniel Ricciardo a nyári szünetig döntene jövőjéről Forrás: 2018 Getty Images/Patrik Lundin

Daniel Ricciardo jövője régóta téma a Forma-1-ben, mostanra azonban letisztulni látszanak a dolgok a lehetséges opcióival kapcsolatban.

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Mercedesnél és a Ferrarinál nem lesz helye az ausztrálnak.

Előbbi istálló Lewis Hamiltonnal és Valtteri Botasszal képzeli el a jövőjét, de ha esetleg mégsem tartaná meg a finnt, a helyét akkor is leginkább a Mercedes-támogatott Esteban Ocon örökölhetné meg. A Ferrarinál Sebastian Vettel helye biztos, Kimi Räikkönennek azonban kifelé áll a rúdja a csapattól, az ő ülésére azonban Charles Leclerc-nek van a legtöbb esélye.

Ricciardót szóba hozták a McLarennel és a Renault-val is, Helmut Marko szerint azonban az ausztrál közel sincs olyan jó helyzetben a pilótapiacon, mint ahogy hiszi.

– nyilatkozta Marco az Autosportnak – Amennyire én tudom, a Renault kitart a jelenlegi pilótái mellett, de egyébként sem hiszem, hogy abban a fizetési tartományban gondolkodik, amelyben Ricciardo."

Helmut Marko (középen) szeretné megtartani Ricciardót Forrás: Lucas Pripfl/Red Bull Content Pool/Lucas Pripfl

„Daniel jelenleg abban a helyzetben van, hogy nincs rendes alternatívája rajtunk kívül. Valószínűleg ő másképp képzelte. Folytatni szeretnénk vele, de nem mindenáron" – mondta Marco.

– mondta Ricciardo a csütörtöki sajtótájékoztatón. – Ennek leginkább személyes okai vannak, hogy tiszta fejjel mehessek a szünetre és úgy is érezzem magam, mint aki tényleg pihen. Emlékszem pár éve, amikor a Toro Rossótól mentem a Red Bullhoz, a nyári szünet alatt történt minden, ami nem volt túl szórakoztató."

Azt Ricciardo és Helmut Marko is megerősítette még szerdán, hogy egyre közelednek a megállapodáshoz, utóbbi szerint csak a részletekben kell még egyezségre jutniuk.

Ricciardo elmondta: a Red Bull a Hondára váltással kiterítette a lapjait, mostantól rajta a sor, hogy eldöntse, mit gondol erről a jövőre nézve.

Az ausztrál igyekszik felmérni, mit is hozhat a jövőben a Red Bull Honda motorokra váltása Forrás: AFP/2018 Getty Images/Dan Istitene

A sajtótájékoztatón felvetették az ausztrálnak azt, amiről csak pletykákat hallani a bokszutcában, nevezetesen, hogy Max Verstappennek jóval többet fizet a Red Bull. Ricciardo nem kívánta kommentálni az értesülést.

„Azt hiszem, bizalmas, hogy miről tárgyalunk. Volt néhány szép eredményem az idén, úgy érzem, hogy kipipáltam pár fontos területet, ami erősítheti a pozíciómat. Boldog vagyok a helyzetemmel és azzal, amit le tudok tenni az asztalra" – mondta az ausztrál.