Vágólapra másolva!
Ismét lehet számítani a lengyel szurkolók armadájára, miután a Williams bejelentette, hogy tartalékpilótájuk, Robert Kubica is lehetőséget kap a Hungaroringen.

Kétnapos tesztet rendeznek a Hungaroringen az F1-es Magyar Nagydíj után július 31-én és augusztus 1-jén, még mielőtt az egész mezőny nyári szünetre térne augusztus első heteiben. A szezon során mindössze kétszer két nap áll a csapatok rendelkezésére, hogy a versenyhétvégéken kívül újításokat próbáljanak ki.

Az első etapot már letudták Barcelonában a Spanyol Nagydíj után, a második alkalom tavalyhoz hasonlóan ismét a Hungaroringen jön el. Nem ez lesz az egyetlen ismétlődés, hiszen a 2017-es második tesztnaphoz (és egy privát alkalomhoz) hasonlóan ismét autóba ül a lengyel szurkolók kedvence, Robert Kubica, aki idén Oliver Rowlanddel osztozik majd a Williams ülésén.

Kubica az idén már többször vezethette a Williamst Forrás: Williams Racing

A Williams közleménye szerint Kubica augusztus 1-jén vezeti majd az idén egyelőre igen gyengének bizonyuló FW37-est, ezzel azoknak a francia pletykáknak is elejét vették, hogy Kubica esetleg más csapatoknál keresne versenyzői lehetőséget, akár már a szezon közben.

Váltótársa, a brit Rowland már nagyon várja, hogy Barcelona után újra a Williams volánja mögé ülhessen.

„Ez újabb lépés a megfelelő irányba, hogy elérjem a célomat és bekerüljek az F1-be – jelentette ki. – A barcelonai teszten minden remekül ment és jó tudni, hogy ismét lehetőséget kaptam és [a csapat] bízik bennem. Tisztában vagyok azzal, hogy nincs sok alkalom arra, hogy az ember megmutassa a tehetségét az F1-ben. Ez exkluzív klub és próbáltam jó munkát végezni.”

McLaren-tehetségre pályázott a Toro Rosso

Francia források nemrég a Toro Rossóval hozták összefüggésbe Kubicát, de az F+1 blog már a Monacói Nagydíjon úgy értesült, hogy az energiaitalosok tanácsadója, Helmut Marko a McLaren növendékére, Lando Norrisra vetette ki a hálóját. Az információ helyesnek bizonyult, a McLaren szerdán megerősítette a Racefansnek, hogy más csapatok is érdeklődnek Norris szolgálatai iránt.

A McLaren elutasította a közeledést, de ezzel együtt Brendon Hartley napjai meg lehetnek számlálva az istállónál.

A Press Association tudósítója, Phil Duncan úgy tudja, a Toro Rosso az Osztrák Nagydíjtól szerette volna kölcsönkérni Norrist a szezon hátralévő szakaszára, de a McLaren nem állt kötélnek, így az F2 listavezetője várhatóan az utánpótlás-bajnokságban folytatja a pályafutását.