A Williamsnél is megüresedett egy fontos mérnöki állás

Jon Tomlinson, Ed Wood, Adam Parr, Williams
2007 British Grand Prix - Saturday Silverstone, Northamptonshire, England. 6th July 2007. Ed Wood (middle) talks with Jon Tomlinson (left) and Adam Parr (right) Portrait. Photo: Glenn Dunbar/LAT Photographic ref: Digital Image _O9T6257
Vágólapra másolva!
Személyes okokból távozott a posztjáról a csapat főtervezője, Ed Wood. A Sauber is megvált a technikai igazgatójától, a legfrissebb pletykák szerint alkoholproblémák miatt.

A McLaren és a Sauber után újabb F1-es csapatnál történt komoly változás a mérnöki stábban: a Williams bejelentette, hogy a főtervező Ed Wood elhagyja a csapatot. Az indoklás személyes okokat említ,

ami arra utal, a távozása nincs összefüggésben azzal, hogy az idei autójuk sok hiányossággal küzd

és az istálló négy verseny után az utolsó helyet foglalja el a konstruktőri tabellán.

Ed Wood (középen) 2007-ben Forrás: Williams

Wood 2006-ban csatlakozott a Williamshez, előtte a Ferrarinál és a Renault-nál is dolgozott a kutatás-fejlesztési részlegen. A pitpass.com szerint az egyik lehetséges utódja a McLarentől kiebrudalt Tim Goss lehet, aki Wokingban korábban együtt dolgozott a Williams mérnöki munkáját koordináló Paddy Lowe-val.

A Saubernél szintén a technikai igazgatói poszton lett üresedés, miután elváltak az útjaik Jörg Zanderrel. Erről sem hoztak nyilvánosságra részleteket, de a svájci Blick úgy tudja, a döntéshez számos személyes összezördülés vezetett, amiben a szakember állítólag alkoholos befolyásoltság alatt állt. A csapatfőnök Frederic Vasseur úgy kommentálta az esetet, hogy „külön kellett válnunk ebben az igen kínos helyzetben."