Vágólapra másolva!
A McLarent irányító Eric Boullier méltatta spanyol versenyzőjét, aki a borzalmas első kör ellenére sem adta fel a bakui versenyt.

Bakuban sokan már temették Fernando Alonso idei pontszerzési sorozatát, miután összeütközött Szergej Szirotkinnal a rajt utáni tumultusban, de a két lyukas jobb oldali gumi és az egyéb súlyos károk ellenére visszagurult a boxba, majd a szervizt követően végül 7. lett a fordulatos versenyen a sérült autóval.

Fernando Alonso már az első körben kénytelen volt a bokszba hajtani Forrás: DPPI/Florent Gooden

Alonso a leintés után azt mondta, a 7. helye a „szívósság és büszkeség eredménye", és a mezőny többi tagja a károkat látva nem is folytatta volna a versenyt. Főnöke, Eric Boullier méltatta a kétszeres világbajnok küzdőszellemét.

– dicsérte. – A kerékcsere után folytatta a versenyzést, ellenőrizte a balanszot, és kérte, mondjuk el neki, min szükséges változtatnia."

„Mindig képes változtatni a vezetési stílusán és igazodni az autó aktuális balanszához. Kivételes versenyző. Akár az első, akár a hátsó fékek blokkolnak, ő egyből alkalmazkodik és úgy vezet, hogy ne károsítsa a gumikat. Ez most nagyon sokat segített neki."

Miután a jobb oldali dupla defekt következtében az autó padlólemeze leért az aszfaltra, az meggyulladt és lyuk égett bele, Boullier szerint viszont Alonso később egyszer sem panaszkodott az autó vezethetőségére.