Az elállított légkulcs vezetett a Ferrari-szerelő elgázolásához

Forma-1, Bahreini Nagydíj, Francesco Cigarini, Scuderia Ferrari
A pitman receives medical assistant following an accident during the pit stop of Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen during the Bahrain Formula One Grand Prix at the Sakhir circuit in Manama on April 8, 2018. / AFP PHOTO / POOL AND AFP PHOTO / Giuseppe CACACE
Vágólapra másolva!
Véletlenül újra rögzítették a leszedésre váró kereket, ezért hitték a központban azt, hogy zöld jelzést adhatnak Kimi Räikkönennek. Ketten is közbeavatkozhattak volna, de ők pont nem láthatták a problémát.

A RaceFans újabb részleteket tudott meg Francesco Cigarini balesetének okairól, akit Kimi Räikkönen gázolt el a Bahreini Nagydíjon, miután tévesen zöld jelzést adtak neki a kerékcseréjekor. Az elrántott szerelőnek eltört a lába.

Lábtörést szenvedett az elgázolt szerelő Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A Ferrari eddig annyit közölt, hogy emberi, mechanikus és elektronikai hibák okozták a balesetet. A műszaki dolgok a bal hátsó kerékhez tartozó légkulcsnál siklottak félre: nem sikerült leszedni vele a kereket, majd

a kavarodásban véletlenül olyan állásba kapcsolódott a kezelője markában, hogy újra a helyére rögzítette a használt gumit.

Ezzel tévesen olyan jelet kapott a központ, hogy végeztek a művelettel, miközben a szerelők még csak próbálták leszedni a kereket. Ketten még közbeavatkozhattak volna, de sem a hátsó emelőt tartó, sem a boxutcai jelzésekre a központban figyelő csapattag nem láthatott rá a problémás területre.

A Ferrari a baleset hatására szolgálatba állított egy harmadik embert is a boxkiállások felügyeletére, aki a hátsó kerekeknél figyeli a műveleteket, és szükség esetén meggátolhatja az autó elengedését.