Vágólapra másolva!
Nemcsak a ferraristák, de a holland rajongók is kritizálták a Red Bull pilótáját, amiért nekiment Vettel Ferrarijának Sanghajban. Verstappen azt mondja, már rendet tett a fejében. Ricciardo közben a 2019-es lehetőségeit mérlegeli.

Legalább egy biztos dobogós helyezést dobott el vasárnap Max Verstappen, amikor felelőtlenül összeütközött Sebastian Vettellel a Kínai Nagydíjon. A Ferrari alváza és oldalsó légterelő idoma megsérült, ezért a németet csak nyolcadikként intették le, míg a Red Bull pilótáját – a baleset okozásáért kapott 10 másodperces büntetés után – ötödikként rangsorolták.

Verstappen a verseny után bocsánatot kért Vetteltől, aki ezt elfogadta, de megjegyezte, hogy a holland „nem foghatja mindig a fiatalságára" az utóbbi időben rendszeressé vált hibákat.

Verstappen magába szállt a sanghaji hibája után, azt mondja, őt "nem lehet ilyen könnyen letörtni" Forrás: Mark Thompson/Getty Images

„Szerencsére 18 verseny még hátravan a szezonból, sok lehetőségem lesz még javítani – idézte Verstappent a holland F1Maximaal weboldal.

reményeim szerint már a következő, bakui futamon."

„Nyugalom, a fejemmel minden rendben van!

– üzent a rajongóinak Verstappen egy szerdai szponzori eseményen. – Régen rossz lenne, ha magam alatt lennék [a Kínában történtek miatt], engem nem lehet ilyen könnyen letörni."

Verstappen türelmetlenül próbálta megelőzni Vettel Ferrariját, ütközésük páros megpördüléssel végződött Forrás: Imagine China/Zhou Junxiang

A Red Bull holland pilótája elmondta: segített a rossz emlékek leküzdésében, hogy Sanghajból Amszterdamba tartva, a repülőn (wifi segítségével) megnézhette, ahogy a kedvenc futballcsapata, a PSV Eindhoven 3:0-ra verte az Ajaxot, ezzel holland bajnok lett.

Ricciardo a legjobb autót akarja

Sanghaji diadala után Daniel Ricciardo is visszatért a szülőföldjére, Ausztráliába, ahol a Channel 10 tévécsatorna sportműsorában vendégeskedett. Amikor a műsorvezető az idén esedékes szerződés-hosszabbításáról kérdezte, Ricciardo kifejtette: „Az biztos, hogy a legjobb autóban akarok ülni.

Ricciardo maradna a Red Bullnál, de élvezi, hogy a Ferrari és a Mercedes is udvarol neki Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hz

„Ha még néhány [versenyt] tudnék nyerni a Red Bull-lal, biztos, hogy még vonzóbb lenne [a szerződés-hosszabbítás a Milton Keynes-i gárdával]. De ha nem, azt hiszem, lennének más lehetőségeim."

Ricciardót a Red Bull-lal való hosszabbítás mellett esélyesnek tartják a Ferrari és a Mercedes egyik 2019-es pilótaülésére is. A maranellói gárdánál Kimi Räikkönen, a brackley-ieknél pedig Valtteri Bottas szerződése jár le az év végén.