Kínában terjeszkedik Fernando Alonso gokartiskolája

Fernando Alonso, gokart
Ferrari F1 driver Spanish Ferdinando Alonso competes during a kart race event on January 13, 2012, as part of the "Wroom 2012, F1 and MotoGP Press Ski Meeting" Ducati and Ferrari annual media gathering in the Italian ski resort of Madonna di Campiglio. AFP PHOTO / VINCENZO PINTO / AFP PHOTO / VINCENZO PINTO
Vágólapra másolva!
Negyven új versenypályát épít Kínában Fernando Alonso gokartsulija a következő években. A cél, hogy megtalálják a hatalmas ország következő Forma-1-es pilótáját.

Több mint egymilliárd lakosával Kína a világ egyik legnépesebb országa, mégis, eddig csak két versenyző, Ho Pin-Tung és Ma Csing-Hua próbálhatta ki a képességeit a Forma-1-ben.

A Ferrari pilótanevelő programjában jelenleg is szerepel egy tehetséges kínai, Zsu Guan-Ju, ám szervezett utánpótlás-nevelésről nem beszélhetünk.

Ezen a helyzeten szeretne változtatni Fernando Alonso, akinek gokartiskolája komoly terveket jelentett be szerdán, néhány nappal az F1-es Kínai Nagydíj előtt Sanghajban.

Az F1-es világbajnok a kínai gokartosok számára is nagy példakép Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

Alonso kínai üzlettársaival együtt 40 gokartpályát szeretne építeni az országban, azzal a céllal, hogy felkutassák a legtehetségesebb autóversenyző-palántákat.

„Nagy nap ez a Fernando Alonso Gokartiskola számára" – írta a kétszeres F1-es világbajnok a Twitteren.

lehetőséget teremtve az ország legnagyobb tehetségeinek, hogy követhessék az álmaikat."

A McLaren-pilóta tavaly saját E-sports csapatot indított az egyik legnagyobb kínai számítógépes szoftvergyártó támogatásával. A gokartos tehetségkutató program is ennek az együttműködésnek a keretében valósul meg 2023-ig.