Vágólapra másolva!
Szergej Szirotkin elismerte, hogy gyengén szerepelt a csapat Bahreinben. Robert Kubica szerint nem a pilótáknál kell keresni a gondok forrását.

Meghökkentő statisztikára mutatott rá a Racefans a Bahreini Nagydíj után: Miközben a mezőny összes csapata gyorsult, három kivételével legalább körönként egy másodpercet az időmérős körök összehasonlításával, a Williams szégyenpadra került, hiszen egyedüli istállóként 1,3 másodperccel lassabbak voltak a sivatagi pályán a tavalyi eredményüknél.

Felipe Massa tavaly 1:30.074-gyel a 8. rajtkockát szerezte meg, utódja, az orosz Szergej Szirotkin csak a 18. helyről indulhatott, csapattársa, Lance Stroll pedig csak az utolsó rajthelyet érte el. A futamon sem volt okuk a büszkeségre, Strollt a 16. helyen, Szirotkint a 17. pozícióban intették le, így nem csoda, hogy az orosz újonc pironkodva nyilatkozott a verseny után.

Már csak a Williamsnek nincs idén konstruktőri pontja Forrás: DPPI/Dppi

„Kívülről idiótának tűnhettünk, ez teljesen nyilvánvaló a számomra. Talán furcsán hangzik, de így is találok pozitívumokat. Részben a pilótaként elvégzett munkám és a megtanultak miatt. Csapatként is rájöttünk dolgokra – mondta Szirotkin. – Az eredmény mindenképpen rosszul fest, talán még rosszabbul, mint az időmérő. Jobb nem is gondolni rá.”

Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója azonban az Autosportnak azt mondta, „valami félrement Melbourne óta”, de „legalább már vannak adataink”, ám hozzátette, „nincs semmi nyilvánvaló” oka a bajlódásuknak. „Ha tudnánk a választ, nem lennénk ilyen helyzetben. Egyszerűen nem tűnünk gyorsnak.”

Lowe megint magyarázkodhatott Lawrence Strollnak Forrás: DPPI/Dppi

Lowe alatt kezd forró lenni a talaj, mert Ausztrália után Bahreinben is fényképek készültek, ahogy a csapat egyik komoly mecénásának, Lance Stroll édesapjának, Lawrence-nek magyarázza a helyzetet. Ifjabb Stroll az időmérő után röviden úgy foglalta össze a helyzetet, hogy az autó mindenhol rosszul viselkedik, nem tudott kiemelni egy javítandó részterületet sem.

A rutinos tesztpilóta, Robert Kubica is úgy véli, hogy nem a versenyzőknél kell keresni a megoldás kulcsát.

„A tempónk egyszerűen nem elég jó – nyilatkozta az ORF-nek. – Ezt már a barcelonai teszten felmerült problémáink során is láthattuk. Lance jó munkát végzett Melbourne-ben, de a gondok attól még megmaradtak. Szerencsére tudjuk, hogy min kell dolgoznunk” – tette hozzá a lengyel pilóta.